Lokal maratonløber sætter ny rekord og kvalificerer sig til OL

Ved et maratonløb i Japan skar Abdi Ulad tre minutter af sin egen rekord og klarede kravet til OL i 2020.

Maratonløberen Abdi Ulad har kvalificeret sig til OL i Tokyo 2020.

Det skete ved et løb i den japanske by Fukuoka, hvor den 26-årige løber tilbagelagde de 42,195 kilometer i tiden 2 timer, 11 minutter og 3 sekunder. 27 sekunder hurtigere end kvalifikationskravet til OL på maratondistancen, som er 2 timer, 11 mintuter og 30 sekunder.

Foruden at sikre billetten til OL barberede Abdi Ulad med tiden hele tre minutter af sin tidligere personlige rekord, som han satte ved et løb i Hamborg tilbage i 2016.

Kraftanstrengelserne indbragte ham en placering som nummer otte ved stævnet i den japanske by.

I denne sæson har Abdi Ulad blandt andet vundet DM på distancerne halvmaraton og Cross og løbet Eremitageløb.

I 2016 blev Abdi Ulad nummer 35 ved OL i Rio de Janeiro. Det skete i tiden 2 timer, 17 minutter og 6 sekunder.

For at blive helt klar til næste års sommerlege skal Abdi Ulad først udtages af Danmarks Idrætsforbund (DIF) som de øvrige danske atleter.