Loge mister alt i brand

Natten til 2. påskedag opstod der brand i Korsør. Bygningen der brændte huser normalt Serapions-Ordenen loge, Opus. Nu er minderne, det eneste de har tilbage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en trist afslutning på påsken for den filantropiske loge, Serapions-Ordenen. Mandag fik logemester Kaj Strunge nemlig opkaldet: Vores loge-bygning er brændt ned. Og der er intet tilbage. Taget er faldet sammen og flammerne har opslugt alle deres ejendele.

- Der er ikke en skid tilbage. Det er godt nok forfærdeligt at se på, lyder den første reaktion fra Kaj Strunge.

Han har været med i Serapions-Ordenen i 26 år. Og han har svært ved at forstå, at ilden nu har taget så meget fra ham.

- Det er en livsstil. Der er så mange minder i den her bygning. Jeg har det ikke godt med at fortælle om det, fortsætter han.

Politiet har ikke frigivet stedet

Selvom branden opstod natten til mandag, så har logen endnu ikke hørt fra politiet. De har endnu ikke haft mulighed for at sende en brandtekniker ud til stedet. De har nemlig haft travlt siden påsken. Noget Kaj Strunge har svær t ved at forstå. Han vil nemlig gerne i gang med at lede efter ting i ruinerne.

- Det jeg er mest interesseret i er at finde de topstykker, vi bruger på vores faner. De er helt uvurderlige, men jeg er bange for at de er smeltet, fortæller Kaj Strunge.

Og det er meget de måske aldrig får igen. Deres faner havde unikke broderinger, der var sølvtøj og mindeplader. Om tingene har overlevet, får de først svar på torsdag. Der har politiet nemlig lovet at sende en tekniker ud.

”Vi skal nok komme videre”

Selvom det hele ser sort ud lige nu, så understreger logemester Kaj Strunge, at Opus logen fra Korsør vil fortsætte deres arbejde i fremtiden. Nu har de sommeren til at komme sig over tabet, og så vil logen videreføre deres arbejde i samme loge, bare i Holbæk.  Her starter de den første mandag i september.