Lille familie med alvorligt syg baby får nej til støtte

Slagelse Kommune kritiseres af familie, fordi de ikke vil anerkende, at deres alvorligt syge barn er sygt nok til at få støtte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Theo Foli Kok er fire måneder gammel. I det meste af sit liv har han været indlagt på Rigshospitalet med alvorlige vejrtrækningsproblemer.

Det skriver Sjællandske.

Han har været ved at dø flere gange og har nu fået indopereret en trakeo-stomi i halsen, som trækker vejret for ham. Den lange indlæggelse er begyndt at presse hans forældre hårdt økonomisk, og familien har netop fået afslag på at få økonomisk støtte fra Slagelse Kommune igennem serviceloven, som begrunder afslaget med, at der "heldigvis ikke er tale om en langvarig og kronisk lidelse", som der står i brevet fra kommunen.

- Vi mener jo, vi har et handikappet barn, men de siger, at han er ikke syg nok. De siger, det ikke er kronisk, og derfor kan jeg ikke få godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste, siger Mads Foli Hansen til Sjællandske og tilføjer:

- Det kan ikke passe, at vi skal blive nødt til at trække vores ældste søn ud af vuggestuen eller sælge vores bil for at være indlagt her. Det kan ikke passe, at man skal bruge så mange kræfter på at kæmpe med systemet, når man har et barn, som er så alvorligt sygt, siger Mads Foli Hansen.

Imellem Slagelse Kommune og Socialministeriet er der dog stor uenighed om, hvordan serviceloven skal tolkes.