Lettelse på Vestsjælland: Betryggende at to mænd er sigtet

De seneste måneders drab i Ruds Vedby og Vemmelev har fyldt meget i lokalsamfundet. Derfor er borgerne lettede efter dagens varetægtsfængslinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Drabene på to ældre mænd i Ruds Vedby og Vemmelev har fyldt meget i de små lokalsamfund på Vestsjælland. 

Derfor er flere borgere i dag lettede over at høre, at politiet har sigtet to personer i drabssagerne, og at de er blevet varetægtsfængslet. 

- Der er mange mennesker, der bor alene og på landet. Det giver noget tryghed, det er en lettelse, siger Allan Lund.

quote Forhåbentlig kan vi være mere trygge igen, det er en ubehagelig situation

Dea Henriksen, Vemmelev  

Han var nabo til 80-årige Poul Frank Jørgensen, der boede på Slagelse Landevej få kilometer udenfor Vemmelev. Den 16. juni blev Poul Frank Jørgensen dræbt med 10 stik i ryggen. Derefter blev hans barndomshjem brændt ned. 

- Det har været nogle dage, der har været præget af uvished om, hvad det er for mennesker, der kunne finde på at gøre den her ugerning. For os herude er det uvirkeligt, fortæller Allan Lund.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Dea Henriksen fra Vemmelev håber, at dagens varetægtsfægslinger kan gøre borgerne trygge igen. 
Dea Henriksen fra Vemmelev håber, at dagens varetægtsfægslinger kan gøre borgerne trygge igen.  Foto: Jesper Hald TV2 ØST

Inde i landsbyen Vemmelev har man også stadig svært ved at forstå, hvad der er sket, og samtidig glæder man sig over, at politiet har fået et gennembrud i sagen. 

- Forhåbentlig kan vi være mere trygge igen, det er en ubehagelig situation og det er synd for den mand, man bliver berørt af det. Jeg har mødt ham mange gange og altid vinket, når jeg har kørt forbi ham ude ved landevejen, fortæller Dea Henriksen fra Vemmelev.  

Har sat alarm op

28 kilometer væk, i landsbyen Ruds Vedby i Sorø Kommune, er borgerne også lettede over, at politiet har sigtet to personer i drabssagerne. 

Den 21. april blev den 68-årige Kiehn Georg Andersen, der boede i Ruds Vedby, dræbt med flere stik af en spids genstand i maveregionen, og han blev udsat for stump vold. Hans lig blev derefter transporteret til Blæsinge Grusgrav og smidt i en sø. Også i denne drabssag blev huset brændt ned. 

- Det første, man tænker, er jo, hvem bliver den næste?. Jeg har selv sat alarm op i mit hus, og konen var ikke glad for det, nu var det for tæt på, siger Jan Frederiksen fra Ruds Vedby. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Alice Larsen fra Ruds Vedby. 
Alice Larsen fra Ruds Vedby.  Foto: Jesper Hald TV2 ØST

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har den seneste uge modtaget 40 henvendelser med oplysninger om de to drabssager fra borgerne. Fredag eftermiddag blev to mænd fra lokalområdet på henholdsvis 34 og 42 år anholdt, og de er nu sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

- Jeg synes, at det er betryggende, for så tænker man, at så får de deres straf for det, de har gjort. Det har jeg det fint med. Så håber jeg bare på, at det er de rigtige, de har fat i, siger Alice Larsen fra Ruds Vedby.

 
  Foto: Jesper Hald TV2 ØST