Legeflåde på vandet indviet i Skælskør

På grund af 80.000 underskrifter er et nyt legeskib for vandglade børn nu tilgængeligt ligger i havnen i Skælskør. Legeskibet er bygget af frivillige kræfter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke for landkrabber, da legeflåden i Skælskør havn blev indviet Store Bededag.

Thorbjørn Strand fra Skælskør har fundet på navnet til båden, så han fik lov til at løfte sløret for, hvad båden er kommet til at hedde, foran de mange fremmødte publikummer.

- Den er sej. Den ligner både en fiskekutter og et piratskib, fortæller en Stolt Thorbjørn Strand.

Efter han sammen med de andre børn havde døbt båden med vandballoner, var det alle mand på dæk til fri leg på den nye flydende legeplads.

Selvom legeskibet både er udstyret med rebstiger, udkigspost og vandkanon, så var det alligevel krabbebassinnet i cockpittet, der løb med opmærksomheden.

Og Thorbjørn Strand er da heller ikke i tvivl om, hvad han synes, var sjovest på båden:

- Man kan prøve at fange krabber, og så kan man sætte dem ned til de andre, så kan man lege med dem, fortæller Thorbjørn Strand.  

Et frivilligt engagement
Det er frivillige kræfter i Skælskør Amatør-Sejlklub, der står bag det nye legeskib. De har samlet 80.000 kroner ind hos sponsorer, og så har de selv bygget skibet.

- Vi håber, det tiltrækker gæster til vores havn fra andre lystsejlere, men vi håber også, at det tiltrækker nogle af byens borgere, som kan komme ned og se, hvor hyggeligt det er i vores havn, fortæller Claus Møller Christensen fra Skælskør Amatør-Sejlklub.

Legeskibet er åbent for alle børn med en redningsvest.