Ledige indhenter det tabte fra skoletiden i jagten på et nyt arbejde

En gruppe jobsøgende har taget imod tilbuddet om at styrke færdighederne i dansk og matematik - håbet er at skyde genvej til et nyt job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt job kan være overordentlig svært at få, hvis det kniber med både at regne og skrive – eller sågar tale det danske sprog. Det har en gruppe ledige i Korsør valgt at gøre noget ved.

De har taget imod tilbuddet om at lære dansk og matematik på et kursus, der også hjælper med cv og jobansøgningen.

Kim Lauridsen er deltager på kurset. Han har tidligere arbejdet som kranfører hos Aluscan, men virksomheden gik konkurs, og nu sidder han ledig på niende måned.

- Jeg arbejder på at blive chaufførmedhjælper i et vikarbureau, siger Kim Lauridsen, som dog siger, at han er klar på lidt af hvert, hvis det kan give ham et fast job.

For ham var læsning og skrivning det sværeste i skolen. Men kurset har hjulpet ham på rette vej.

- Jeg har lært at skrive ansøgninger, bedre end jeg kunne i forvejen.

En god idé

Kurset er arrangeret gennem en støtteordning fra ministeriet og føres ud i livet i et samarbejde mellem 3F og den lokale aftenskole AOF. Og det er en pæn succes, lyder det fra 3F, som står bag initiativet.

- Vores medlemmer kan dygtiggøre sig i at skrive ansøgninger og blive bedre til dansk. Vi har også tosprogede elever, som har behov for i deres jobsøgning og på arbejdsmarkedet at kunne tale dansk og skrive ansøgning på dansk, siger Tony Rasmussen, som er A-kasseleder i 3F Storebælt.

Ungarske Atilla Basar er også med på kursus. For ham er målet med kurset at blive dus med det danske sprog.

- De hjælper med sprog, med cv og med ansøgning – alt det der, siger han og tilføjer:

- Det er en rigtig god idé.

Flere at kommet i arbejde

Atilla Basar har været ledig i en måned. Håbet for ham er et job i køkkenet på en restaurant.

- Jeg kan gode lide at arbejde på en restaurant. Jeg kan gode lide det teamarbejde med gode venner og kollegaer, som hjælper hinanden, siger han.

På landsplan har 1000 ledige taget imod tilbuddet, som er bredt ud i hele landet. Seks ud af 44 kursister i Korsør har efterfølgende fået job, mens én er kommet i uddannelse.