Lastbilchauffør dræbt på Storebæltsbroen

Tre lastbiler involveret i trafikulykke på Højbroen over Storebælt. En af chaufførerne blev dræbt. Trafikken lukket i flere timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

En lastbilchauffør mistede tidligt tirsdag morgen livet ved en trafikulykke på Storebæltsbroen, oplyser politiet.

Tre lastbiler var involveret i ulykken, der skete ved 03-tiden på højbroen i retning fra Fyn mod Sjælland mellem den sidste pylon og betalingsanlægget, fortæller vagtlederen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

Herunder kan du se rekonstruktion af hvordan ulykken skete:
[video:flv:090303_ulykke.flv]

Se video fra oprydningsarbejdet i nat herunder. Advarsel: Voldsomme billeder af den knuste lastbil.
[video:flv:090303_storebaeltulykke.flv]

Ulykken skete, da en lastbil i høj fart kom kørende hen over højbroen. For sent opdager lastbilen en en langsomt kørende tungtransport med følgebil foran en Post Danmark lastvogn.

Post Danmark lastvognen trækker ud og trækker dermed den bagvedkørende lastvogn med, og den bagvedkørende kører op i bagenden på Post Danmark-bilen. Det medførte en eksplosion i motorrummet på det bageste af køretøjerne.

 

Eksplosionen fik førerrummet til tippe over, og chaufføren blev fastklemt og dræbt, fortæller vagtlederen.

Ifølge leder af beredskabet, Henrik Framvig, har Post Danmark-chaufførens manøvre  med al sandsynlighed reddet chaufføren i følgebilen til den tunge transport.

-Hvis ikke Post Danmark-chaufføren var trukket ud, var ulykken med al sandsynlighed sket alligevel. Den bagerste lastbil var kørt op i Post Danmark-vognen, der så var fortsat op i følgebilen, der så igen var skubbet op i den tunge transport.

På grund af ulykken blev der spærret for al trafik i østgående retning over broen i flere timer, men omkring klokken 7 blev der åbnet op igen.

Ritzau/TV2ØST