Lars Løkke besøger ghetto: - Statsministeren vil se, at det er et ganske fredeligt område

På fredag kommer statsministeren på besøg på Motalavej i Korsør. Her vil formanden for Bolig Korsør vise Lars Løkke, at det er et fredeligt område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har tænkt mig at vise Lars Løkke området og vise, hvad vi har gjort og den helhedsplan, vi går i gang med nu.

Sådan lyder det fra Ebbe Jens Ahlgren, der er formand i Bolig Korsør. For på fredag kommer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på besøg på Motalavej i Korsør.

Besøgene finder sted, kort efter at regeringen præsenterede sit ghettoudspil med titlen "Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030".

quote Hvis man færdes på Motalavej, så vil statsministeren se, at det er et ganske fredeligt område

Ebbe Jens Ahlgren, formand i Bolig Korsør

Ganske fredeligt område

Og der er en god grund til, at Ebbe Jens Ahlgren vil vise statsministeren rundt på Motalavej.

- Hvis man færdes på Motalavej, så vil statsministeren se, at det er et ganske fredeligt område. Der har selvfølgelig været episoder, som er uacceptable og det er dét, vi har taget action på, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Men ikke desto mindre så kommer tiltag som strafzoner, lavere kontanthjælp, nedrivning af boliger og lukning af skoler til at påvirke udsatte boligområder som Motalavej efter regeringens ghettoudspil. 

- Der er huller i danmarkskortet, hvor jeg ikke kan genkende det, jeg ser, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse. 

- Jeg bliver meget bekymret over, at der i vores land eksisterer enklaver isoleret fra det omkringliggende samfund.

65-årig slået i ansigtet

Motalavej er på listen over de 16 hårdeste ghettoområder i Danmark. Og der er flere eksempler på hvorfor.

Sidste år blev en 65-årig mand med krykke slået i ansigtet og tildelt flere spark på kroppen foran dagligvarekæden Lidl’s butik i området.

Og så sent som i januar i år blev en hjemmehjælper udsat for et stenkast, der smadrede ruden på hendes bil. Det skete, da hun var kørt ud til Motalavej for at udføre sit arbejde.