Langvarigt vejarbejde i gang på Storebæltsbroen

Et spor er spærret i retning mod Sjælland på Vestbroen over Storebælt frem til i eftermiddag. Derudover er et længerevarende vejarbejde gået i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejarbejde udfordrer trafikken over Storebælt - både i dag, mandag, og det næste lange stykke tid.

Det oplyser Sund & Bælt.

Mandag er der vejarbejde på lavbroen før Storebæltsbroen i retning mod Sjælland. Vejarbejdet betyder, at højre spor er helt spærret frem til klokken 15.

Lav hastighed om aftenen

Men derudover gik et større vejarbejde også i gang på Storebælt i onsdags. Det løber hele vejen frem til den 10. november og bliver udført i aften- og nattetimerne. Det vil sige, at der i tidsrummet fra klokken 18 til klokken 6 om morgenen er en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

I samme tidsrum vil der på dele af strækningen være dobbeltrettet trafik i den ene side af broen, mens den anden side er spærret af.

- Vi er meget opmærksomme på, at arbejdet skal være til mindst mulig gene for bilisterne. Derfor lægger vi arbejdet på tidspunkter, hvor vi kan se, at trafiktallene er lave – altså i aften- og nattetimerne, hvor de fleste er kommet hjem fra arbejde, siger driftsleder Martin Duus Havlykke fra Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Nødvendigt at vedligeholde

Det er de såkaldte ekspansionsfuger på broen, der skal renoveres. De sikrer, at broen kan udvide sig og trække sig sammen alt efter vejret, og når tunge køretøjer kører over broen.

- Storebæltsbroen er et stort anlæg, og rettidigt vedligehold er nødvendigt for at sikre broen lang levetid. Hvis ikke vi vedligeholder ekspansionsfugerne, kan det føre til store og kostbare reparationer på længere sigt, siger Martin Duus Havlykke.

Det er disse såkaldte ekspansionsfuger, der skal renoveres.
Det er disse såkaldte ekspansionsfuger, der skal renoveres.
Foto: Sund & Bælt