¨

Landsretten ændrer straf fra 11 til 3 år for drab på datter

Foto: TV ØST

Anny Hansen har fredag fået mildnet sin straf i landsretten, så hun nu skal i fængsel i 3 år i stedet for de 11 år, som byretten idømte hende for drab.

Østre Landsret har fredag valgt at idømme Anny Hansen fra Skælskør tre års fængsel for drabet på hendes multihandicappede datter i januar i år.

Dermed bliver straffen noget mildere, end de 11 år, som byretten idømte hende i juli.

- Vi ser det som en meget speciel sag. Vi skal ned i det laveste niveau, som vi i denne sag kan komme. Derfor er vi kommet til den konklusion, lyder det blandt andet fra landsretsdommeren i sagen.

Læs også: Mor dræber handicappet datter med kniv

Anny Hansen slog sin multihandicappede datter ihjel, fordi hun var utilfreds med behandlingen af hende. Den 43-årige datter blev flyttet fra Andersvænge i Slagelse til institutionen Solsikken i Skælskør, men i byretten forklarede den drabssigtede mor, hvordan det fik hendes datter til at sygne hen.

Forsøgte at råbe op

Hun forsøgte to gange at råbe Slagelses daværende borgmester Lis Tribler (S) op, fordi hun mente, at tilbuddet i Solsikken langt fra var nær så godt som på Andersvænge.

Læs også: Før drabet: Kommune flyttede handicappet for at spare penge

Hendes multihandicappede datter holdt op med at spise og fik ikke trænet sine ben på den nye institution, lød forklaringen fra moren. Under retssagen i byretten beskrev vidner den 63-årige mor som utrolig samvittighedsfuld og kærlig. Hun havde passet sin handicappede datter i 43 år. Når datteren var i dagtilbud, passede moderen sit job på Skælskør Apotek uden en eneste sygedag. Hun mistede sin mand sidste år og stod alene med ansvaret, samtidig med at hun afmægtigt så til, at datteren blev dårligere og dårligere.

Læs også: Dræbt datter lå død i seng i 10 dage

Til sidst valgte hun at tage livet af datteren 8. januar i år. Først 10 dage senere blev liget fundet, og moren anholdt.

Netop ændringen i datterens dagtilbud lagde landsretsdommeren vægt på i begrundelsen for at nedsætte straffen med otte år.

Læs også: Mor til drabssigtet kritiserer kommunen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App