¨

Landsby får internet efter lokalt slid

Foto: TV ØST

I Eggeslevmagle er der blevet arbejdet hårdt for at blive koblet til fibernet. Nu er det lykkedes.

Familien Olesen og Duus har længe haft problemer i deres hverdag, fordi internetforbindelsen derhjemme er meget langsom.

- Når børnene har skulle uploade en opgave, så måtte de vente til midnat, for der var ikke så mange andre, der brugte internettet, siger Anne Birgitte Duus.

Men efter 1 års hårdt arbejde for en lille arbejdsgruppe, har Fibia været ude og grave fibernet ned i byen. Nu er det intet problem at surfe på nettet.

- Jeg er sikker på, at hverdagen bliver meget nemmere nu, siger Anne Birgitte Duus.

Hendes mand, Søren Olesen, driver landbrug og gartneri i hjemmet. For ham har det været et problem at skulle helt basale ting, så som udbetaling af løn og bestilling af varer. Men ikke længere.

- Jeg føler nu, at jeg kan drive virksomhed på lige fod med alle andre, siger Søren Olesen. 

 

Kræver stor opbakning

I Eggeslevmagle har mange borgere været interesserede i at blive koblet til hurtigt net. Cirka 80 procent har sagt ja, og det er én af grundene til, at Fibia nu har gravet kabler ned i byen. Men en anden og væsentlig grund er, at der ligger mange timers lokalt slid bag det hurtige internet. Det forklarer markedsdirektør i Fibia, Claus Østergaard Olsen.

- Der har været nogle aktive ildsjæle, der har valgt at gå sammen og sikre opbakning til fibernet i lokalområdet. Det har vist sig, at det for begge parter er et attraktivt projekt, siger Claus Østergaard Olsen.

 

02:22 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App