Landsby fanget midt i muligt bandeopgør - nabo frygter væbnet konflikt bryder ud

En motorcykelklub med relationer til Bandidos fik deres klubhus i Flakkebjerg Stationsby smadret. Nu frygter folk i landsbyen for deres sikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre biler med fem maskerede mænd raserede sidste uge store dele af motorcykelklubben Bifrost MC's klubhus i Flakkebjerg Stationsby, og nu frygter borgerne i landsbyen for deres sikkerhed.

- Det var rigtig, rigtig ubehageligt. For mig virkede det, som om der var udbrudt krig, siger keramiker Lene Hansen, som bor i nærheden af klubhuset. Her smadrede op mod 15 maskerede gerningsmænd vinduer i bygningen og ødelagde flere motorcykler på stedet.  

Hændelsen fandt sted fredag aften, og fik betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at rykke massivt ud til landsbyen syd for Slagelse.

quote Hvis de render og skyder efter hinanden, så skyder de også ind i vores baghave

Kurt Thomsen, nabo til Bifrost MC's klubhus

- Vi hørte en masse larm og ballade omme fra deres klubhus. Da vi gik ud for at se, hvad der skete, kørte der tre biler forbi med fem maskerede mænd i hver. Bagefter gik vi om til klubhuset for at se, hvor mange kvæstede der lå derinde. Men der var overhovedet ikke nogen derinde, selvom det var deres normale klubaften, siger nabo Kurt Thomsen, der anmeldte sagen til politiet.

Ved klubhuset mødte han et medlem fra motorcykelklubben, der ifølge ham var skræmt over synet.

- Han var helt chokeret, og han kunne dårligt snakke, fortæller Kurt Thomsen.

Holder fest med Bandidos

Motorcykelklubben Bifrost MC, der indtil fornyelig var en afdeling af Sons Of Freedom, har relationer til rockergrupperne Bandidos og Devils Choice. Det fremgår af flere billeder på Facebook, hvor begge grupper har været til fest hos motorcykelklubben i Flakkebjerg Stationsby.

Artiklen fortsætter under billedet.

En uge efter episoden er vinduerne i klubhuset endnu ikke udskiftet.
En uge efter episoden er vinduerne i klubhuset endnu ikke udskiftet. Foto: TV2 ØST

Ifølge borgerne i byen, som TV2 ØST har været i kontakt med, var det dog en gruppe uden rygmærker eller anden synlig bandetilknytning, som raserede klubhuset. Og nu frygter borgerne i Flakkebjerg Stationsby, at urolighederne kan ramme tilfældige personer.

- Det kan eskalere, og vi ved ikke, hvornår det sker igen. Der går også børn rundt i byen, som også kan komme i klemme, siger Kurt Thomsen og fortsætter:

Ransagning Holbæk
Læs også
Politiet ransager rockerklubhus efter overfald
Ransagning Holbæk
Læs også
Politiet ransager rockerklubhus efter overfald

- Hvis de render og skyder efter hinanden, så skyder de også ind i vores baghave. Vi bor lige ved siden af, og der er kun en hæk imellem. Vi har egentlig været godt tilfredse med at have dem som naboer, og vi har ikke brokket os voldsomt over dem, fordi de tog hensyn til os. De larmer lidt, når de kommer med deres store motorcykler, men det har ikke været slemt. Men sådan noget som det her skal ikke ske i vores by.

Politiet vil forhindre flere uroligheder

Efter fredagens hændelse er politiet synligt til stede i området for at følge udviklingen og vise beboerne, at de tager deres sikkerhed og tryghed alvorligt.

quote Jeg kan godt forstå, at folk bliver utrygge

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet håber samtidig, det kan lægge en dæmper på eventuelt nye uroligheder.

- Vi følger hele tiden udviklingen for at se, om der kan være en banderelation til sagen. Jeg kan godt forstå, at folk bliver utrygge, når de ser, at der kommer flere biler med hætteklædte personer, som farer frem og begår omfattende hærværk, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: TV2 ØST

- Men det er vigtigt at sige i den sammenhæng, at den del tager politiet sig af. Vi var ret hurtigt meget synligt stede, og det har vi efterfølgende været. Derfor kan jeg sige til borgerne, at politiet følger udviklingen, og vi har sat fokus på efterforskningen af selve hændelsen, tilføjer han.

Læs også
Bandidos forlader omstridt rockerborg i Holbæk
Læs også
Bandidos forlader omstridt rockerborg i Holbæk

Politikommissær Jens Jedig Christiansen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser desuden, at der er tale om en hærværkssag.

- Der er knust ruder, væltet nogle motorcykler, som stod inde i et værksted, og så har man kastet rundt med nogle ting inde i bygningen, siger Jens Jedig Christiansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flakkebjerg Stationsby ligger syd for Slagelse.
Flakkebjerg Stationsby ligger syd for Slagelse. Foto: TV2 ØST

Men Kurt Thomsen mener ikke, at der blot er tale om hærværk.

- Hvis du vil lave hærværk, så kører du ud i nattens mulm og mørke og smadrer et par vinduer og kører derfra igen. Det er hærværk. Men hvis der kommer 15 maskerede mænd, så er det, fordi de regner med, at der er nogen på stedet, som skal have nogle tæv. Så tænker vi andre i byen, hvad de har med sig? Knive? Skydevåben? Og det kan gå ud over os alle sammen, siger Kurt Thomsen.

 - Jeg har talt med flere i byen, og vi er urolige, tilføjer han.

Talsmand afviser konflikt

TV2 ØST har været i kontakt med talsmanden for motorcykelklubben Bifrost MC, der afviser at være i konflikt med en rivaliserende gruppe eller enkeltpersoner.

quote Vi er ikke i konflikt med nogen

Talsmand for motorcykelklubben Bifrost MC

- Vi har haft klubhuset i tre år, og der har aldrig været noget som helst. Hvem der står bag det her, har vi ingen anelse om. Det må bunde i en misforståelse, oplyser talsmanden i et skriftligt svar til TV2 ØST.

Talsmanden understreger desuden, motorcykelklubben ikke er mere Bandidos-relateret end tidligere.

 - Det er de samme mennesker, der kommer, selv om klubben har skiftet navn. Og igen: Vi er ikke i konflikt med nogen. Det er politiet, der puster det op til noget, det slet ikke er, oplyser han.

Selvom den seneste episode skræmte keramiker Lene Hansen, fortæller hun, at der aldrig har været problemer med klubbens medlemmer i Flakkebjerg Stationsby.

Artiklen fortsætter under billedet.

Klubhuset har ligget i Flakkebjerg Stationsby i tre år.
Klubhuset har ligget i Flakkebjerg Stationsby i tre år. Foto: TV2 ØST

- For os i byen har der aldrig været nogen problemer. De opfører sig ordentligt, de skriver ud, at man er velkommen til deres klubaftener, og hvis man har noget på hjerte, kan man altid ringe. De er søde og rare, og de skriver endda, at hvis man har lyst, så kan ens unger komme med på en motorcykeltur, siger Lene Hansen.

- De er familiefædre og har selv børn, men de er nok ikke guds bedste børn, tilføjer hun.

Borgmester følger sagen tæt

Bifrost MC's klubhus ligger i byens gamle møbelfabrik, Flakkebjerg Møbelfabrik, og hvis ikke der falder ro omkring motorcykelklubben, så skal de efter Kurt Thomsens mening smides ud af landsbyen.

- Vi bliver nødt til at trække kommunen ind over, fordi vi kan ikke stoppe det alene. Men hvordan kan man tillade, at der opstår en motorcykelklub i vores by, uden at man spørger os? Det er en industribygning, hvor den tidligere ejer skulle leve op til nogle støjkrav. Nu kan de nuværende ejere støje alt det, de vil, siger Kurt Thomsen.

quote Jeg forstår godt borgerens utryghed, det ville jeg eddermame også være

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune, er også frustreret over situationen.

- Det er en ulykkelig sag og for at sige det lige ud, så irriterer det mig. En ting er, at der kan være nogle skamusler med nogle grupperinger, men det her er helt uacceptabelt, siger John Dyrby Paulsen og fortsætter:

- Jeg forstår godt borgerens utryghed, det ville jeg eddermame også være.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er ophængt et skilt i Flakkebjerg Stationsby, som opfordrer motorcyklister til at vise hensyn.
Der er ophængt et skilt i Flakkebjerg Stationsby, som opfordrer motorcyklister til at vise hensyn. Foto: TV2 ØST

Men den nuværende lovgivning på bandeområdet gør det svært for borgmesteren at sætte motorcykelklubben ud af deres klubhus.

- Jeg er frustreret over, at jeg ikke kan gøre noget mere håndfast, fordi det ville jeg ønske, at jeg kunne gøre, siger.

- Det er svært for os som kommune at gøre noget på forhånd. Derfor er det først og fremmest en politiopgave, og vi har et meget tæt samarbejde med politiet og SSP-medarbejdere i forhold til, hvad det er for nogle mennesker, der kører derned og kan være en del af grupperingen, siger John Dyrby Paulsen.

Læs også
Borgere afleverer købstilbud på bygning for få rockerne ud af Idestrup
Læs også
Borgere afleverer købstilbud på bygning for få rockerne ud af Idestrup

Borgmesteren understreger dog, at han følger sagen tæt. Kommunen kan ligeledes være klar til at udstede et forsamlingsforbund på adressen i Flakkebjerg Stationsby.

- Vi bliver ved med at følge sagen tæt, og så er vi klar til at gribe ind ved en given lejlighed, siger John Dyrby Paulsen.

Fanget på videoovervågning

Klubhuset i Flakkebjerg er ifølge politiet udstyret med videoovervågning, som nu skal ses igennem af politiets efterforskere. På overvågningsbillederne kan man se flere maskerede mænd på grunden.

- Det er en del af den efterforskning, som politiet nu foretager. Og så må vi se, om vi kan bruge det til noget med henblik på at finde frem til gerningsmændene, siger Jens Jedig Christiansen.

Læs også
Fire Bandidos-rockere løsladt på grund af fejl i teledata
Læs også
Fire Bandidos-rockere løsladt på grund af fejl i teledata

Nu søger politiet vidner i sagen, som kan lede dem på sporet af de maskerede mænd.

- Vi er altid modtagelige overfor oplysninger, der kan føre til opklaringer af alle mulige sager, som politiet arbejder med. Så hvis nogen ligger inde med viden om sagen fra Flakkebjerg eller ved, hvem gerningsmændene er, så er vil selvfølgelig meget interesseret i det, siger Jens Jedig Christiansen.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.