Lærer erkender krænkelse af børn

En 32-årig lærer erkender, at han har krænket ni børn på Antvorskov Skole i Slagelse. Han skal stilles for en dommer den 14. Maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På parkeringspladsen ved Antvorskov Skole, har mange forældre først lige hørt, at en lærer har erkendt at have krænket mindst ni drenge mellem 13 og 16 år.


- Jeg synes, det er forfærdeligt, at det kan forekomme. Jeg synes simpelthen, at det er forfærdeligt, at nogen kan finde på det, siger Poul Tams fra Slagelse, som er ved skolen for at hente sit barnebarn.


- Det er ikke specielt heldigt, at han har været ansat på skolen. Men jeg formoder, at skolen gør deres ypperste for at cleare de lærere, der bliver ansat. Så skolen kunne forhåbentlig ikke have gjort mere, siger Ulrik Bentsen, Slagelse.


Seksuelle krænkelserLæreren var ansat på Antvorskov Skole I Slagelse.


Anklagerne lyder på blufærdighedskrænkelse via Facebook, kys på mund og beføling I skridtet.


- Det er godt, at det er kommet frem. Det er godt, at han har erkendt det, så han kan blive dømt for det. Det synes jeg er fint, for dem der nu har været involveret, siger Søren Ranthe, Skoleleder på Antvorskov Skole, Slagelse.


Fordi læreren allerede har erkendt sig skyldig til politiet, mener anklagemyndigheden ikke, at de behøver trække børnene igennem en lang retssag, hvor de skal vidne mod manden. Men tilståelse skal først falde foran en dommer, før det er sikkert.


Vi har i dag talt med en mor til en af de drenge, der er blevet krænkede af læreren. Sønnen har blandt andet modtaget upassende seksuelle beskeder på Facebook. De ønsker at være anonyme og vil ikke medvirke på tv.


- Man forstå det simpelthen ikke. Man forventer jo, at man trygt kan sende sit barn i skole. Da jeg blev ringet op af politiet, gik det hele bare i sort. Jeg ser meget frem til, at vi forhåbentlig får afsluttet sagen den 14. juni, så vi kan få dømt ham, siger hun.


Skolelederen så det ikkeSøren Ranthe har indhentet både straffe- og børneattest på læreren. Intet i hans papirer indikerede, at han tidligere skulle have krænket børn. Og skolelederen har heller ikke lagt mærke til noget i hverdagen.


- Der var ingen signaler i hverdagen, for så havde vi jo taget fat i det med det samme. Det er jo det aller vigtigste, at forældrene trygt kan sende deres unger op til os. Så havde vi set noget, så havde vi selvfølgelig også handlet på det, siger Søren Ranthe.


Der er masser af aktivitet på Antvorskov Skole i dag. Men på skolelederens kontor er bekymringen mærkbare efter dagens forside i avisen.


- Det er jo næsten ligesom en sorgkrise. Det er noget, man arbejder sig igennem. Og så kunne jeg bare se, da nogle af mine medarbejdere læste Sjællandske i morges, så fik de en reaktion igen, siger Søren Ranthe.