¨

Læger holder fri mens patienter venter

Foto: TV ØST

Ørelæge Peter Tingsgaard kunne godt tage imod flere patienter på øre-næse-hals-klinikken i Slagelse. Men hvis han gør det, får han færre penge per patient.

 -Jeg kan godt lide mit arbejde, og jeg ville gerne tage nogle flere patienter. Men der er indgået nogle aftaler, som vi skal følge«, siger Peter Tingsgaard til Politiken Søndag.


Han er samtidig næstformand i Foreningen af Speciallæger, og den aftale, som han og hans kolleger skal overholde, er aftalen om, at de privatpraktiserende speciallæger kun kan få 1,25 procent højere betaling end i 2010. Behandler lægerne samlet set flere patienter end det, nedsættes betalingen per patient for alle. Det var på den baggrund, at bestyrelsen i Foreningen af Speciallæger i maj sendte en appel til sine 1.100 medlemmer om, at de alle skulle »sænke farten«.


På det tidspunkt, hvor halvdelen af aftaleåret var gået, var udgiften steget med 3,2 procent. Derfor bad bestyrelsen speciallægerne om at drosle ned, skære ned på åbningstiden, gå tidligere hjem, holde nogle fridage eller tage efteruddannelse. Og foreningens appel ser ud til at have virket, for speciallægerne endte med efter et år kun at have behandlet 1,19 procent flere patienter, fremgår det af et brev fra bestyrelsen i Foreningen af Speciallæger.


-Vi har en aftale, og den holder vi. På den måde er det godt«, siger Tingsgaard til Politiken.-Det er også vigtigt at sige, at vi har behandlet flere patienter end i den periode, vi sammenligner med, nemlig 2010. Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at aftalen ikke er, som vi havde ønsket den, men vi har accepteret den som rimelig«.


/RB

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App