Lån en bog i vandkanten - børn jubler over bibliotek på stranden

Om sommeren kan det være svært at lokke borgerne på biblioteket. Derfor er bibliotekarerne i Slagelse rykket en tur på stranden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et forsøg på at møde borgerne netop der, hvor de opholder sig midt i den danske højsommer, er Slagelse Bibliotek rykket på stranden.

To gange i ugen slår Sommerbib – som strandbiblioteket kalder sig – parasollen op på en strand i Slagelse Kommune. I dag er turen gået til Kobæk Strand vest for Skælskør.

Mads-Emil Steen Fuhrmann er begejstret for biblioteket på stranden.

- Det er lidt anderledes – man er ikke indenfor, som man er på et bibliotek, siger han.

Mads-Emil Steen Fuhrmann er på stranden med sin mormor. Han er ikke i tvivl om, hvilken type bibliotek, han bedst kan lide - nemlig det på stranden.
Mads-Emil Steen Fuhrmann er på stranden med sin mormor. Han er ikke i tvivl om, hvilken type bibliotek, han bedst kan lide - nemlig det på stranden. Foto: Emile Grav

Konceptet med bibliotek på stranden i Slagelse Kommune er ikke prøvet før.

- Det er helt nyt, at vi prøver det her, siger børnebibliotekar Gunver Olsson.

- Det er sådan lidt: Lær imens, vi er i gang med det og finde ud af, hvad vi kan gøre.

Selvom der er bøger at låne på strandbiblioteket, er det kreativiteterne, der er i fokus. Det har strandbibliotekarerne sørget for.

- Man kan lave solskyggehat, man kan lave badges, man kan tage på strandsafari og man kan lave sin egen fugle-kigger-kikkert, siger Gunver Olsson.

I løbet af sommeren rykker strandbib ud to gange i ugen på skift til Ceres Strand i Korsør, Kobæk Strand ved Skælskør og Stillinge Strand i vest for Slagelse.
I løbet af sommeren rykker strandbib ud to gange i ugen på skift til Ceres Strand i Korsør, Kobæk Strand ved Skælskør og Stillinge Strand i vest for Slagelse. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Og Mads-Emil Steen Fuhrmann har netop malet en sten.

- Jeg har lavet mit navn med guld og blå, fortæller han.

Han har sin bror, fætter og kusine med på strandbiblioteket.

Det er deres mormor, der har taget dem med på tur – så hun selv kan få en lille pause.

- Jeg har seks af slagsen på samme alder og der er ikke så mange aktiviteter – så der kan det godt være en udfordring at få dem aktiveret – så de ikke finder på at slås hele tiden, siger mormor og tilføjer:

- Så det er dejligt at komme herned.

I løbet af sommeren rykker strandbib ud to gange i ugen på skift til Ceres Strand i Korsør, Kobæk Strand ved Skælskør og Stillinge Strand i vest for Slagelse.