Kvinde døde efter påkørsel på Storebælt – nu begynder retssag mod polsk vanvidsbilist

Tirsdag begynder retssagen mod en 32-årig polsk mand, der i august påkørte en bil på Storebæltsbroen. I bilen sad en kvinde, som mistede livet.

Med en alkoholpromille på mindst 1,2 og både kokain og hash i blodet smadrede en 32-årig polsk mand i en Alfa Romeo op bag i en anden personbil ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen. Ulykken skete den 27. august sidste år, og en 61-årig kvinde mistede livet som følge af kollisionen.

Sådan lyder én af flere anklager mod den polske mand, hvis retssag nu begynder ved Retten i Næstved.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden ulykken i august, hvor han blev anholdt umiddelbart efter påkørslen. Forinden havde han, ifølge anklageskriftet, kørt cirka 50 kilometers vild og hidsig kørsel på Fyn, der i løbet af kørslen havde udsat mindst syv personer for livsfare.

Læs også
Polsk bilist varetægtsfængslet efter vanvidskørsel på Storebæltsbroen
Læs også
Polsk bilist varetægtsfængslet efter vanvidskørsel på Storebæltsbroen

Mandens hasarderede kørsel sluttede ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen, hvor han i høj fart kørte ind i en anden personbil, der ventede på, at bommen ved betalingsanlægget skulle gå op.

I den påkørte bil sad en 63-årig mand fra Randers på førersædet med sin 61-årige hustru ved siden af på passagersædet. Manden slap uden livstruende skader, men den 61-årige kvinde pådrog sig så store kvæstelser, at hun afgik ved døden to dage senere.

Ventede på anden dom i færdselssag

Den polske mands vanvidskørsel på Fyn mod betalingsanlægget er kun den ene del af sagen.

Allerede tilbage i 2021 var manden nemlig blevet anholdt for vanvidskørsel i Sydøstjylland, hvor han tidligt om morgenen den 5. september ifølge politiet havde kørt hensynsløst og livsfarligt i trafikken.

Læs også
Indblandet i dødsulykke mens han ventede på dom i sag om vanvidskørsel
Læs også
Indblandet i dødsulykke mens han ventede på dom i sag om vanvidskørsel

Ingen kom dengang til skade i forbindelse med vanvidskørslen, men bilen blev beslaglagt og manden blev løsladt, mens han ventede på at få sin sag for Retten i Horsens.

Men månederne gik, og sagen nåede ikke at blive sat i rettens kalender, før samme bilist næsten et år efter første hændelse, ifølge anklagemyndigheden var involveret i dødsulykken på Storebæltsbroen.

Høj grad af vanvidsbilisme

Kørslen i begge sager falder under en stærk grad af vanvidsbilisme. I sagen fra 2021 beskriver anklageskriftet detaljeret, hvordan politiet mener, at manden kørte over for rødt fem gange, kørte 220 kilometer i timen på en motorvej og 130 kilometer i timen, hvor den højst tilladte hastighed var 50 kilometer i timen.

Ved kørslen mod Storebæltsbroen i 2022 beskriver politiet, at manden kørte stærkt slingrede og ramte autoværnet flere gange, han kørte helt tæt på forankørende biler for at overhale indenom, når det var muligt, og han ramte sågar en bil, da han overhalede mellem to biler.

Retssagen begynder i dag, tirsdag den 14. marts, og der er afsat i alt seks dage til sagen.