Kurt Andersen har ikke økonomi til at redde FCV

Hovedaktionær Kurt Andersen har ikke penge til at redde FC Vestsjælland fra truende konkurs, siger han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag kom det frem, at FC Vestsjælland er i fare for at gå konkurs til nytår, og Ritzau kunne blandt andet fortælle, at direktør Gert Hansen ikke ville garantere spillernes decemberløn.

I klubben håber man på, at nogle af de eksisterende aktionærer eller nye investorer vil redde klubben med en hurtig og tiltrængt kapitalindsprøjtning, men det er slet ikke givet, at det kan lykkes.

Klubbens hovedaktionær Kurt Andersen, som tidligere har postet mange penge i klubben, siger eksempelvis, at han ikke har de økonomiske muskler til at agere redningsmand.

- Jeg kan ikke i øjeblikket. Det er ikke et spørgsmål, om jeg vil tillade, at klubben måske går konkurs. Det er et spørgsmål om penge, og jeg kan ikke, siger han til sn.dk.

Mangler millioner

Kurt Andersen har tidligere været storaktionær i AGF, men han solgte sin aktiepost tilbage i 2007. Herefter gik han ind i FC Vestsjælland.

Hvor mange penge den vestsjællandske klub mangler for at kunne overleve frem til sommer, vil direktør Gert Hansen ikke sige noget om, men han konstaterede onsdag, at der var tale om "en del penge".

Den skrantende økonomi bunder blandt andet i nedrykningen fra Alka Superligaen i sommer samt mistede sponsorindtægter for adskillige millioner.

FC Vestsjælland skraber lige nu bunden i 1. division, men efter bedre resultater på det seneste er der nu kun ét point op til FC Roskilde på den sjove side af nedrykningsstregen.

/ritzau/