¨

Kunst skal vise syge børn, at superhelte også har dårlige dage

01:08

Bianca Anhalt er kvinden bag tegningerne. Video: Camilla Laursen - TV2 ØST

Børneafdelingen på Slagelse Sygehus fik i dag ny kunst på væggene, som de syge børn kan finde trøst i. En tidligere tatovør fra Korsør står bag.

Iron Man med et brækket ben.

Captain America med armen i slynge.

Spider-Man hængende med hovedet nedad i et drop.

Børneafdelingen på Slagelse Sygehus er i dag blevet udsmykket med to meter høje billeder af Marvels figurer i situationer, man ikke er vant til at se dem i: De er sårede superhelte.

- Når børn er i en situation, hvor de ikke har det godt, og hvor de er pressede, syntes jeg, det kunne være fint for dem at vide, at sådan nogle superhelte også kan have dårlige dage.

Ordene er Bianca Anhalt’s. Hun er tidligere tatovør, bor i Korsør, og så er hun kvinden bag de nye kunstværker på Slagelse Sygehus. Hun har brugt det seneste halve år på at tegne sin egen version af tegneserieheltene for at kunne give lidt hygge og opmuntring til de indlagte børn.

- Jeg synes simpelthen ikke, der bliver gjort nok for andre mennesker nu til dags. Så hvis jeg kan gøre bare en lillebitte ting, er det helt fantastisk, siger Bianca Anhalt.

Artiklen fortsætter under billederne.

Tegningerne blev sat op i dag. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Iron Man, Hulk, Wonder Woman, Captain America og Spider-Man med en skavank eller to. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Ikke meget hygge

Jeg synes simpelthen ikke, der bliver gjort nok for andre mennesker nu til dags

Bianca Anhalt, Korsør

Idéen fik hun, da hendes lille kusine blev indlagt. Der var nemlig ikke meget hygge at finde på den nyopstartede børneafdeling.

- Vi sad her i ni timer og kiggede på de her hvide vægge. Hun var meget ked af det. Der var tomt, ikke noget at kigge på og ikke rigtig noget legetøj, siger Annamaria Anhalt, der er mor til kusinen og Biancas tante.

Artiklen fortsætter under billedet.

Annamaria Anhalt's datter har været indlagt på børneafdelingen på Slagelse Sygehus. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Men i sygehusets økonomi er der ikke meget at købe decideret hygge for, og derfor har Bianca og Annamaria Anhalt nu skaffet møbler, bøger og bamser fra forskellige sponsorer til afdelingen.

Og det vækker stor glæde blandt personalet på børneafdelingen.

- Vi er rigtig glade for, der er nogen, der har lyst til at gøre noget for de syge børn. Jeg synes, det er fantastisk, at der er nogen, der har lyst til at udsmykke børneafdelingen af egen fri vilje, siger afdelingssygeplejerske Anette Østerkjerhus.

Jeg synes, det er fantastisk, at der er nogen, der har lyst til at udsmykke børneafdelingen af egen fri vilje

Anette Østerkjerhus, afdelinssygeplejerske, børneafdelinegn

Kæmper selv med sygdom

Kronen på værket er altså de nye superhelte med en brækket arm eller en skavank eller to. For kunstneren ved også godt selv, hvordan det er at være syg. Hun lider at sygdommen fibromyalgi, der giver hende kroniske smerter i kroppen, og som gør, at hun kun kan arbejde tre timer om ugen i et fleksjob.

Derfor håber hun, at hendes tegninger kan være med til at give børnene fornyet håb.

- Det kan være rigtig hårdt at være syg, og man kan have svært ved at se lyset for enden af tunnelen. Så jeg håber, at de kan se, at når selv deres helte kan have dårlige dage, så skal de også nok komme igennem, siger Bianca Anhalt.

Foruden Iron Man, Captain America og Spider-Man er også Wonder Woman og Hulk afbilledet på væggen.

Bianca Anhalt og hendes tante er nu gået på jagt efter endnu flere sponsorer - de drømmer nemlig også om en legeplads til de indlagte børn på afdelingen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App