¨

Kunde ætset: Drak rengøringsmiddel på Sunset

Foto: TV ØST

En gæst på Sunset Boulevard fik ætsende rengøringsmiddel i stedet for kaffe. Gæsten røg på skadestuen. Beklageligt, siger kæden til Avisen.dk

Fastfoodkæden Sunset Boulevard begik en brøler af den rigtig farlige slags, da den i sommer kom til at hælde stærkt basisk rengøringsmiddel med en ph-værdi på 10 i en kaffemaskine.

En mandlig kunde troede, at han skulle have en kop morgenkaffe, men fik i bogstaveligste forstand indholdet – det ufortyndede industrielle rengøringsmiddel – helt galt i halsen.

Tilfældet er blot ét af mange beskrevet af Avisen.dk de seneste dage. Forbrugerne kommer galt afsted, når store fødevarevirksomheder fejler ved at alt fra glasskår til mus havner i fødevarerne.

Den mandlige kunde, der havde besøgt Sunset Boulevard i Korsør, kom omgående på Slagelse Skadestue med alvorlig brændende og sviende smerter i halsen og svælget. Heldigvis slap han uden varige skader.

- Det, der skete i den pågældende restaurant var en meget beklagelig fejl, der heldigvis kun er fundet sted denne ene gang, siger Carina Tranum, der er franchising- og udviklingschef i Sunset Boulevard.

Hun forklarer, at rengøringen af kaffemaskinerne normalt finder sted efter lukketid, men at restauranten i Korsør har længere åbningstider.

Derfor blev kaffemaskinen gjort rent med det ætsende, sundhedsskadelige middel i åbningstiden til skade for den mandlige kunde.

- Henvendelsen fra gæsten har naturligvis gjort, at vi har ændret denne rengøringsprocedure, og denne rengøring finder kun sted uden for restaurantens åbningstid," siger Carina Tranum, der bedyrer, at kunderne kan føle sig trygge i restauranterne.

Selv om Sunset Boulevard i Korsør var i besiddelse af særdeles stærke rengøringsmidler, afslørede Fødevarekontrollen knap en måned efter ulykken et frygteligt svineri i restauranten.

Blandt andet var isterningemaskinen befængt med tykke brune og sorte belægninger af kalk, råd, snavs og bakterier, og der sad madsprøjt på vægge og i loftet. Det udløste en bøde og en vred smiley.

Det har ikke været muligt for Avisen.dk at komme i kontakt med den uheldige kunde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App