Kronprinsesse på besøg i Slagelse

Kronprinsesse Mary var mandag på besøg hos Røde Kors i Slagelse for at tale med deltagere i et netværk for ensomme voksne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var fornemt besøg hos Røde Kors i Jernbanegade i Slagelse mandag eftermiddag.

Her kiggede Kronprinsesse Mary forbi for at tale med flere af deltagerne i projekt Værket. Det skriver Sjællandske.

Projekt Værket er udviklet af Maryfonden og Røde Kors og er et tilbud til 30-60-årige, der oplever langvarig ensomhed, og som har mod på at møde nye mennesker og arbejde med deres sociale kompetencer.

Gode resultater

I Slagelse har projektet affødt gode resultater, og derfor var det ikke tilfældigt, at det netop var lokalafdelingen i Slagelse, som Kronprinsessen mandag besøgte.

- Vi er de bedste i landet til det, blandt de syv lokalafdelinger, der har kørt et pilotprojekt, fastslog formanden for Røde Kors i Slagelse, Mogens Aaby, overfor Sjællandske.

Modtaget af søstre

Kronprinsessen fik ved ankomsten overrakt en blomsterbuket af søstrene Katrine og Amalie Bach-Laursen på henholdvis fem og fire år. Deres mor deltager i en gruppe for unge mødre i den lokale Røde Kors afdeling.

Udover søstrene blev Kronprinsessen også modtaget af præsidenten for Røde Kors, Hanna Line Jakobsen, frivillig i ensomhedsprojektet Helle List samt formanden for Røde Kors i Slagelse, Mogens Aaby.

Rundvisning og øvelser

Kronprinsessen blev vist rundt i den lokale Røde Kors afdeling, hvorefter hun deltog i et lukket møde sammen med fem deltagere i projektet og tre frivillige.

Her var hun med til at lave en række øvelser, som er udviklet for at træne deltagernes sociale kompetencer.

Netværket Værket blev etableret i 2015. I slagelse var der 12 deltagere på det første hold, og man er netop ved at oprette et nyt hold.