¨

Kronprinsesse på besøg i Slagelse

Foto: Heidi Christensen Foto: TV ØST

Kronprinsesse Mary var mandag på besøg hos Røde Kors i Slagelse for at tale med deltagere i et netværk for ensomme voksne.

Der var fornemt besøg hos Røde Kors i Jernbanegade i Slagelse mandag eftermiddag.

Her kiggede Kronprinsesse Mary forbi for at tale med flere af deltagerne i projekt Værket. Det skriver Sjællandske.

Projekt Værket er udviklet af Maryfonden og Røde Kors og er et tilbud til 30-60-årige, der oplever langvarig ensomhed, og som har mod på at møde nye mennesker og arbejde med deres sociale kompetencer.

Gode resultater

I Slagelse har projektet affødt gode resultater, og derfor var det ikke tilfældigt, at det netop var lokalafdelingen i Slagelse, som Kronprinsessen mandag besøgte.

- Vi er de bedste i landet til det, blandt de syv lokalafdelinger, der har kørt et pilotprojekt, fastslog formanden for Røde Kors i Slagelse, Mogens Aaby, overfor Sjællandske.

Modtaget af søstre

Kronprinsessen fik ved ankomsten overrakt en blomsterbuket af søstrene Katrine og Amalie Bach-Laursen på henholdvis fem og fire år. Deres mor deltager i en gruppe for unge mødre i den lokale Røde Kors afdeling.

Udover søstrene blev Kronprinsessen også modtaget af præsidenten for Røde Kors, Hanna Line Jakobsen, frivillig i ensomhedsprojektet Helle List samt formanden for Røde Kors i Slagelse, Mogens Aaby.

Rundvisning og øvelser

Kronprinsessen blev vist rundt i den lokale Røde Kors afdeling, hvorefter hun deltog i et lukket møde sammen med fem deltagere i projektet og tre frivillige.

Her var hun med til at lave en række øvelser, som er udviklet for at træne deltagernes sociale kompetencer.

Netværket Værket blev etableret i 2015. I slagelse var der 12 deltagere på det første hold, og man er netop ved at oprette et nyt hold.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App