¨

Kronprinsens brotur går over i historien

Foto: TV ØST

Kronprins Frederiks køretur over Storebæltsbroen under stormlukningen i januar er ikke set før. Det oplyser transportministeren i dag i et svar til Folketinget.

Historien om kronprinsens tur over en stormlukket Storebæltsbro er ganske unik.

Da kronprinsen blæste på forbuddet om at krydse bæltet lørdag den 10. januar, gjorde han det nemlig som den allerførste nogensinde. Det skriver sn.dk. 

I et svar til Folketinget afgivet af transportminister Magnus Heunicke (S) fremgår det, at kronprinsens tur ikke har nogen fortilfælde.

- Der er ikke siden åbningen af Storebæltsforbindelsen givet tilladelse til, at uvedkommende kunne passere broen under en stormlukning, skriver transportministeren.

Ifølge Sund og Bælt er det kun Storebæltsberedskabets egne folk, som må befinde sig på broen i tilfælde af stormvejr, eksempelvis i forbindelse med havarerede køretøjer.

Kommunikationschef Lene Gebauer Thomsen siger endvidere, at broen er lukket blot 14 timer om året - i gennemsnit. Samtidig slår hun fast, at absolut ingen må køre over broen i tilfælde af en lukning. Det gjorde kronprinsen dog - som den første i historien.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App