¨

Kritisk journalist fik brændt sin bil af

Foto: TV ØST

En journalist, der gennem længere tid har dækket den megen uro, hærværk og påsatte brande i den berygtede Nordbyen i Slagelse for Sjællandske, er nu selv blevet offer i konflikten.

En journalist fra Sjællandske fik sin bil er brændt af natten til lørdag, hvor der på ny var uro, efter politiet havde anholdt en person i boligområdet, skriver Sjællandske i mandagsudgaven.

Journalist Jens Chr. Bachmann, der selv bor i området, er overbevist om, at han ikke er et tilfældigt offer for hærværket.

- For det første stod min bil midt i en række af biler, hvor de specifikt har udvalgt sig min. For det andet holder der som regel to røde Ford Ka'er på "min" parkeringsplads, men de har tydeligvis valgt den "rigtige" - formentlig fordi de har noteret sig nummerpladen på min bil, forklarer Jens Chr. Bachmann.

Hvis uromagerne tror, at det er vejen til at stoppe avisens kritiske syn på de unges himmelråbende opførsel, så kan de ikke tage mere fejl.

- Det ville være et skråplan, hvis vi journalister ikke længere turde skrive om Nordbyen af frygt for repressalier. Den situation må vi aldrig havne i, siger Jens Christian Bachmann, der absolut ikke har planer om hverken at flytte eller stoppe med at rapportere fra det urohærgede kvarter, siger han til Sjællandske mandag.

Chefpolitiinspektør Lars Harvest, Sydsjællands- og Lolland Falster Politi, ser med stor alvor på sagen.

- Vi tager disse bilafbrændinger meget alvorligt. Og hvis det oven i købet viser sig, at hærværket er rettet mod en person, der i offentlighedens interesse udfører et stykke arbejde, så er det en skærpende omstændighed, siger politiinspektøren til Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App