Kritiseret B.S.-program har hjulpet 3 lokale kvinder

3 lokale kvinder på lykkepiller er kommet godt ud på den anden side, efter at de deltog i et ellers voldsomt kritiseret program med B.S. Christiansen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

'Det er et tåbeligt projekt, der kan gå grueligt galt. Det kan koste menneskeliv.'

Sådan lød den massive kritik, da TV 2 sidste år søgte letdeprimerede kvinder, som gerne ville hjælpes til et liv uden medicin af den tidligere elitesoldat B.S. Christiansen i programmet BS og recepten på lykke.

Alligevel sendte TV 2 4 kvinder ud i den canadiske vildmark sammen med den tidligere jægersoldat, og her lidt over 1 år efter, at projektet begyndte, kan tv-kanalen nu fortælle, at de 4 har været medicinfrie i et år, skriver metroxpress.

Selvtillid og velværd

1 af de kvinder, der ikke har taget lykkepiller det seneste år, er 32-årige Natalie Gaardboe fra Vemmelev ved Slagelse, der deltog sammen med 25-årige Camilla Schütt Nielsen fra Næstved, 35-årige Mille Møller Thorsen fra Næstved og en fjerde ved navn Eva.

- Jeg har ikke rørt antidepressiv medicin, siden vi startede. Det har været dejligt at blive sig selv igen. Jeg har fået selvtillid og velværd, og jeg har ikke været stærkere, end jeg er nu, siger Natalie Gaardboe til metroxpress.

Ottende og sidste afsnit af 'BS og recepten på lykke' rullede i går onsdag over skærmen. Men på trods af de positive resultater holder blandt andet Depressionsforeningen fast i sin kritik af programmet.

- Vores bekymring er fortsat de mange tusinde, som er meget deprimerede, som behøver medicin. Dem hjælper man ikke ved at sige, at de blot skal tage sig sammen, tage i vildmarken eller i et motionscenter. Tværtimod, siger sekretariatschef Kasper Tingkjær.

De har det "utroligt godt"

Den kritik giver B.S. Christiansen dog ikke meget for:

- Alle pigerne har det fantastisk. Havde de danske psykiatere talt med mig dengang i stedet for at fare ud og kritisere noget, de ikke anede noget om, ville de have vidst, at det netop er sundhedsvæsnets behandling af de letdeprimerede, der ligger mig på sinde, svarer han i metroxpress.

Psykiater og overlæge Karin Gaarde, som arbejder på Skt. Hans Hospital, bekræfter, at alle 4 kvinder har det »utrolig godt«.