¨

Kritiserer støttekroner til Røde Kors

Foto: TV ØST

Genbrugsbutikker i Slagelse kan præsentere overskud og så er det ikke rimeligt med støtte, mener byrådsmedlem.

Byrådsmedlem Peter Lotinga langer nu ud efter Røde Kors i Slagelse, som ved seneste regnskab kunne præsentere et overskud på én million kroner.

Han mener nemlig, at det går så godt i de tre genbrugsbutikker i byen, at det ikke er rimeligt, at de samtidig får støtte fra kommunen.

-       Jeg kan da ikke se, at de skal have støtte, når de selv er i stand til at samle penge ind, siger Peter Lotinga fra Lotinga-Listen til TV2 ØST.

Ifølge dagbladet Sjællandske fik Røde Kors sidste år lokalt 180.000 kroner i støtte fra Slagelse Kommune. Samme år havde butikkerne altså et overskud på én million kroner. Her gik halvdelen af pengene til borgerne i Slagelse. Den anden halvdel gik til hovedkontoret hos Røde Kors i København til blandt andet internationale projekter.

Og den fordeling er byrådsmedlemmet stærkt utilfreds med. Han så nemlig gerne, at hele overskuddet blev i Slagelse.

-       Det synes jeg ikke er fair, når man har samlet pengene ind i Slagelse Kommune, så synes jeg også, man skal anvende dem her, specielt hvis de så kommer og beder om penge, siger Peter Lotinga.

Men den kritik forstår den lokale formand for Røde Kors i Slagelse ikke. For i Røde Kors har man altid hjulpet lokalt , men resten af verden har også altid været formålet.

-       Det er jo at hjælpe alle uanset race, religion og politisk tilhørsforhold, så hjælper vi alle steder på jorden og det skal vi fortsætte med, fortæller lokalformand Mogens Aaby.

På trods af et flot overskud er hver en støttekrone nødvendig ifølge formanden.

-       Behovet er stigende desværre, så vi har brug for så mange penge som muligt at gøre godt med, siger han.

Peter Lotinga vil tage støtten til Røde Kors i Slagelse op på et byrådsmøde mandag aften.

03:37 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App