¨

Krisen går ud over kæledyrene

Foto: TV ØST

Dyrenes beskyttelse modtager et stigende antal kæledyr fra folk, der ikke længere har råd til at have dem.

Finanskrisen kradser stadig, og det går ud over vores kæledyr. Ifølge Dyrenes Beskyttelse afleverer vi nemlig i stigende grad vores dyr til videreformidling, fordi vi ikke længere har råd til at have dem. Det skriver P4 Sjælland.

Hos Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn i Slagelse har de nu taget konsekvensen.

- Mange af de sager hvor folk går på tvangsaktion, eller ikke har noget sted at bo, hvor de kan tage katten med, må jo gøre et eller andet. Derfor bliver flere dyr dumpet. Det er nemt at sætte dem her om natten, og så står de her jo næste morgen, fortæller Bettina Petersen fra Kattens Værn i Slagelse til P4 Sjælland.

Hos Kattens Værn i Slagelse er internatet fyldt op, og derfor satte de onsdag nogle af de ældste katte på udsalg til halv pris i håbet om at komme af med dem. Der er nemlig heller ikke mange, der vil give dyrene et nyt hjem.

- Der er færre der henter en kat, for det skal lige overvejes. Hvad hvis den bliver syg, har vi så råd til at gå til dyrlægen? Det er selvfølgelig gode overvejelser, men de gør, at her sidder katte i længere tid end normalt.

Hos Dyrenes Beskyttelse og Dansk Kennelklub er tendensen den samme. Også marsvin og kaniner bliver dumpet i stor stil. Og samtidig sælger hundeopdrættere færre hundehvalpe under finanskrisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App