Krigsveteran risikerer at skulle betale millionerstatning efter 13 bombetrusler

Den 31-årig krigsveteran fra Slagelse, der er sigtet for at stå bag 13 bombetrusler, risikerer at skulle betale en stor erstatning, hvis han kendes skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Panikken og forvirringen spredte sig hurtigt den 17. oktober, da et stort antal betjente og andet beredskab pludselig mødte op ved Vestsjællandscenteret i Slagelse.

Først på eftermiddagen var der nemlig blevet anmeldt, at en bombe ville springe. Og hurtigt spredte meldinger om bombetrusler sig. Blandt andet blev Roskilde Lufthavn, Aarhus Lufthavn og Ro's Torv i Roskilde ramt af bombetrusler den oktoberdag.

Senere på dagen anholdt maskerede politi en 31-årig krigsveteran fra Slagelse og sigtede ham for at stå bag de i alt 13 bombetrusler. Han har lige siden anholdelsen siddet fængslet.

quote Desuden venter der flere store krav om erstatning, såfremt han kendes skyldig

 Susanne Bluhm, anklager 

Ifølge Sjællandske har politiet brugt de sidste måneder til at stykket detaljerne i sagen sammen, som netop er blevet præsenteret for anklageren.

- Desuden venter der flere store krav om erstatning, såfremt han kendes skyldig, oplyser anklager Susanne Bluhm ifølge avisen.

Nægter at udtale sig

- Nogle af de 13 steder har rejst endda meget store erstatningskrav, mens andre på forhånd har opgivet, siger anklageren, der endnu ikke vil sætte navn eller tal på kravene, tilføjer anklageren. 

Ved grundlovsforhøret den 18. oktober nægtede den 31-årige at udtale sig, ligesom han nægtede at deltage i en mentalundersøgelse. Men det har Retten i Næstved ifølge avisen nu bestemt, at han skal.