Krigsveteran får behandlingsdom for adskillige bombetrusler

Lufthavne og butikscentre over hele landet fik sendt bombetrusler på mail fra traumatiseret krigsveteran.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 32-årig krigsveteran, der har posttraumatisk stress-syndrom, er blevet idømt en behandlingsdom af Østre Landsret for en lang række bombetrusler.

Det er samme straf som Retten i Næstved kom frem til i foråret, hvor han blev dømt for at have fremsendt 18 bombetrusler.

Det var 17. oktober sidste år, at manden på e-mail fremsatte de mange trusler. De blev sendt til lufthavne, hospitaler, uddannelsesinstitutioner og butikscentre over hele landet.

quote I vil blive ramt i dag. Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!

Krigsveteran

Lufthavne og centre blev lukket

To lufthavne og butikscentre blev evakueret og lukket i flere timer på grund af mandens trusler. Blandt andet indkøbscentret Ros Torv i Roskilde og Vestsjællandscentret i Slagelse.

Til Frederiksberg Centret skrev manden:

- I vil blive ramt i dag. Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar! (Gud er størst, red.)

Magasin du Nord på Kongens Nytorv i København modtog en lignende besked med den direkte ordlyd:

- En bombe springer snart i Jers center. Allahun akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!

Politiet fandt dog frem til den 32-årige mand allerede samme dag.

Se eller gense indslaget fra dengang, krigsveteranen blev dømt i byretten:

En 31-årig krigsveteran fra Slagelse blev i dag idømt en behandlingsdom for at have udsendt 18 bombetrusler i oktober sidste år.

Skuffet over hjælp

Han har tidligere forklaret, at det var ham, som stod bag de mange trusler. Men i byretten nægtede han, at han havde gjort det for at fremkalde frygt.

Den 32-årige mand har været udsendt til Afghanistan i 2008. Han forklaret om motivet til truslerne, at han var skuffet over den hjælp, han havde fået til at håndtere sine psykiske lidelser efter sin udsendelse.

- Jeg skrev dem på grund af den måde, jeg var blevet behandlet på i militærpsykiatrien og af politiet. Det var for at få noget til at ske i min sag og gøre opmærksom på min sag, fortalte krigsveteranen under sagen i byretten.

Landsretten afsagde dom torsdag.