Kraftigt tordenvejr kløvede træ og smadrede tage

Et kraftigt tordenvejr skabte tidligt lørdag morgen problemer på Sydsjælland. Der er rapporter om mange skader efter lynnedslag og haglbyger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et træ blev kløvet af et lyn, og rigtig mange private hjem har oplevet problemer med strømmen, efter et kraftigt tordenvejr tidligt lørdag morgen passerede i en bane fra Skælskør, hen over Næstved, Vordingborg og Møn.

- Der var tale om et kraftigt tordenvejr med omkring 25 lynnedslag og meget kraftige regn- og haglbyger, siger vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI til TV ØST. Der var også slud i regnen flere steder, oplyser han.

Lyn smadrede sikringer

Ifølge SEAS/NVE, så er der mange meldinger om strømafbrydelser som følge af lynnedslag i området omkring Næstved og Vordingborg. Især i Nyråd udenfor Vordingborg er der mange, der oplever problemer. Det er også her, at et årgammelt birketræ meldes flækket af lynet.

- Vi er sluppet med at skifte sikringer i nogle kabelskabe, og lynene har heldigvis ikke skadet vores systemer. Der er dog nogle stikledninger ud til private forbrugere, der er blevet ødelagt efter, at der har været lynnedslag på deres grunde, siger driftsvagt Steen Jensen fra SEAS/NVE.

Han oplyser, at de fleste, der ikke har strøm endnu, faktisk kan få det ved at tænde for HPFI-relæet igen.

Store hagl ødelagde tag

I både Neder Vindinge og Nyråd meldes om borgere, hvor stikkontakterne er blevet skubbet ud af væggene af lyn, og hvor mange nu står uden varme, da elektronikken i deres fyr er blevet ødelagt.

Flere seere har dog tilsyneladende været optaget af haglvejret  - og her meldes om store hagl, der flere steder har slået huller i tage over carporte og terrasser.

- Haglene var på størrelse med to-kroner, og det er hullerne i mit tag desværre også, fortæller Jens Roulund Pedersen fra Skyttemarksvej i Næstved.

Flere steder lagde haglene sig sammen med slud og tøsne og skabte meget glatte veje. To ud af fire kendte glatføreuheld lørdag morgen skete kort efter, at uvejret havde passeret området.

Ifølge DMI er tordenvejret ikke det eneste over regionen lørdag.

- Et andet, og noget mindre dramatisk tordenvejr passerede ved ni-tiden hen over Lolland og Falster. Her er dog kun registreret omkring 10 lynnedslag, siger meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.