Kræftsyg øboer føler sig overladt til sig selv

Familien til en kræftsyg føler sig ladt i stikken af Slagelse Kommune. De føler ikke, de får den fornødne hjælp af kommunen, fordi de bor på en ø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

71-årige Mogens Jørgensen er dødeligt syg af kræft og vil i den forbindelse gerne have installeret et nødkaldsanlæg i sit hjem.

Normalt vil et opkald fra et nødkaldsanlæg gå til hjemmeplejen, men fordi han bor på Agersø, er han og familien blevet opfordret til i stedet at finde tre bekendte på øen, som opkaldet kan gå til.

Det skriver Sjællandske.

Men det er en meget utilfredsstillende løsning, lyder det fra familien.

- Alle dem, vi kender, er også gamle og kan ikke hjælpe bedre end mig, hvis Mogens falder. Og der kan uden tvivl ske uheld, som er uværdige både for Mogens og for de personer, vi skal tilkalde, siger Mogens Jørgensens kone Elisabeth Jørgensen.

Hurtigere hjælp

Ifølge Slagelse Kommune vil familien hurtigere kunne få hjælp, hvis nødkaldet går til nogle på øen frem for hjemmeplejen.

- Grunden til, at de er blevet tilbudt, at nødkaldet kan sættes op til tre af deres nære venner på øen, er, at de hurtigere kan komme frem og hjælpe end en medarbejder fra kommunen. Hvis det er uden for de tider, hvor der i forvejen er en medarbejder fra kommunen på øen, kan der godt gå to-tre timer, før hjælpen kan komme frem, hvis færgerne ikke lige sejler, siger sundheds- og omsorgschef i Slagelse Kommune Marianne Kristensen.