¨

Kræftramt gymnasieelev indsamler tæt på 50.000 kroner

Foto: Privatfoto

20-årige Christian Bechmann fra Slagelse fik i februar konstateret lymfekræft. Nu samler han ind til andre, der er ramt af sygdommen.

Helt nøjagtig 48.945 kroner havde gymnasieeleven torsdag aften indsamlet til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Over 30.000 kroner er indsamlet på kun 24 timer.

- Jeg kan dårligt beskrive, hvordan det har været at modtage al den kærlighed i det seneste døgn. Det er helt overvældende, siger den 20-årige Christian Bechmann.

Gymnasieeleven fra Slagelse fik selv konstateret lymfekræft den 19. februar efter nogle måneders kamp mod smerter i lænden, der gjorde, at han dårligt kunne gå.

Siden da har han ved siden af skolen været i behandling med blandt andet kemoterapi.

Startede indsamling for at hjælpe andre

Indsamlingen, der skal komme andre kræftramte til gode, startede han i sidste uge.

- Jeg havde brug for, at det ikke bare skulle handle om mig. Så da min far sendte mig et link til indsamlingen, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville være med, siger han.

Målet for indsamlingen var i første omgang 5000 kroner. Men da først komikeren Geo, der selv har været ramt af kræft, og sidenhen Kræftens Bekæmpelse onsdag delte Christian Bechmanns historie på Facebook, tog det fart.

- Det spredte sig pludseligt som en steppebrand. Da jeg kom hjem fra kemo i går og satte mig for at skrive en eksamensopgave, gik min telefon pludselig amok. Hver gang jeg får en donation får jeg nemlig besked, og der havde Kræftens Bekæmpelse delt mit opslag.

Det oprindelige startmål på 5000 kroner er for længst overstået, og Christian Bechmann vil ikke sætte et nyt. Det vigtigste for ham er blot, at Kræftens Bekæmpelse får samlet så mange penge ind som muligt.

Pengene fra indsamlingen bliver ifølge foreningen brugt på forskning, forebyggelse og patientstøtte

- Jeg skal nok blive rask

Christian Bechmann fortæller, at han efter omstændighederne har det godt i dag. Smerterne i ryggen er stort set forsvundet - og han ser nu frem til sommer - af flere grunde.

- I juni bliver jeg student, og to dage efter skal jeg efter planen have min sidste behandling. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal blive rask, siger han.

Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling slutter på søndag.

Læs mere om Christian Bechmanns indsamling her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App