Kræftpatient døde af væskemangel

Det kostede en 67-årig kvinde fra Slagelse livet, at hun fik diarre som bivirkning af kemobehandling. Kvinden blev fejlbehandlet, vurderer Patienterstatningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medicinsk afdeling på Slagelse Sygehus fejlbehandlede hende i sommeren 2013, har Patienterstatningen netop fastslået. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

”Erfaren specialistbehandling havde været, at man på Slagelse Sygehus havde foretaget en grundigere og tilstrækkelig behandling”, skriver Patienterstatningen.

Eksperterne uddyber, at sygehuset burde have givet yderligere stoppemedicin og været mere omhyggelig med væskebehandlingen. Desuden skulle patienten have haft et blærekateter, så man kunne måle urinmængden, ligesom der skulle have været holdt øje med, hvor meget den 67-årige kvinde fik at drikke. Forsømmelserne betød, at kvindens nyrer svigtede, så hun døde af dehydrering. Selv om hun havde kræft i tyktarmen med metastaser i leveren, var der rimeligt gode udsigter ved kemobehandling på Aarhus Universitetshospital og efterfølgende planlagt operation.

Ulykkelig sag.

Vagn Bach, vicedirektør for Slagelse, Næstved og Ringsted Sygehuse lægger sig fladt ned.

- Det er en dybt ulykkelig sag, som vi er overordentlig kede af, siger vicedirektøren.

 Jesper Kenborg er ældste søn af den 67-årige kvinde, og umiddelbart blev han glad for afgørelsen, men så skiftede følelserne.

- Vi har haft ret i, at alt gik galt. Og det er jo forfærdeligt, at hun kunne ligge og »syre til«, fordi hun ikke fik nok væske og næring. Det var ligesom at være med i en gyserfilm, og vi forsøgte at tale med flere læger på Slagelse Sygehus og ringede til Aarhus Universitetshospital. Jeg og min kone, der er sygeplejerske på et kræftambulatorium, har haft det hårdt de sidste dage, hvor vi igen har gennemlevet forløbet og spurgt os selv, om vi kunne have reddet hende, siger Jesper Kenborg.