Korvetter skrottes eller sælges

Det er stadig ikke besluttet om de tre korvetter i Korsør skal skrottes eller sælges. I første omgang bliver de tømt for udstyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag i sidste uge var der masser af festtaler, pomp og pragt, da de tre korvetter i Niels Juel-klassen Olfert Fischer, Peter Tordenskiold og Niels Juel blev taget ud af tjeneste. Korvetterne fik strøget kommandoen og vil i den kommende tid blive strippet for alt udstyr, skriver Sjællandske.

På lidt længere sigt overgår korvetterne fra Søværnet til Forsvaret Materieltjeneste, Derefter er det Materieltjenesten, der tager stilling til, om korvetterne skal sælges eller skrottes.

I første omgang er det kun korvetterne Niels Juel og Olfert Fischer, der strippes for udstyr, mens Peter Tordenskiold frem til 2011 skal fungere som hotelskib for det personel, der skal udføre arbejdet og optrænes til de nye fregatter, som skal overtage korvetternes opgaver. Det skriver Sjællandske.

Ud over arbejdet med at strippe de gamle korvetter, skal personellet trænes op til arbejdet på de nye fregatter, hvor den første ankommer til november 2010. Derefter går der dog yderligere to år, før fregatten er klar til tjeneste.

Niels Juel blev søsat i 1978 og indsat i tjeneste 26. august 1980, Olfert Fischer blev søsat i 1980 og indsat i tjeneste 16. oktober 1982, mens Peter Tordenskiold er »lillesøster«, hun blev søsat 30. april 1980 og indsat i tjeneste 2. april 1982. De tre korvetter har været vidt omkring på de syv verdenshave, her er det blandt andet blevet til overvågningsopgaver ved Afrikas kyst samt i Middel- og Adriaterhavet. Olfert Fischer deltog i den første golfkrig, mens alle tre korvetter deltog i opgaver i det tidligere Jugoslavien, skriver Sjællandske.


Nyhedsoverblik