¨

Korsør havde benzin i blodet

Foto: TV ØST

Der var fart over feltet i Korsør, da 2. afdeling af Sjællandsmesterskaberne i gokart blev afholdt i dag. En af dem der deltog, var Rune Kaarsberg fra Sorø.

Bremserne blev tjekket og dæktrykket justeret. Alt skulle være perfekt, når anden afdeling af Sjællandsmesterskaberne blev skudt i gang på gokartbanen i Korsør.

Samlet var 130 kørere fra hele Sjælland i 11 forskellige klasser. Nogle af de yngste var helt ned til 8 år. 

En af dem der deltog, var Rune Kaarsberg fra Korsør Kart Klub. Han blev sidste år Sjællandmester i den yngste klasse Cadett Mini. I år deltager han for første gang i årgangen over, alligevel er forventningerne høje.

- Jeg ville være yderst tilfreds med en etter selvfølgelig, men en tre’er eller top fem vil være fint, siger Rune Kaarsberg. 

I dag kørte deltagerne på den 630 meter lange bane i Korsør. De skulle alle forsøge at samlet point til den samlet stilling i kampen om at blive Sjællandsmester. I alt skal der køres to heats og et endeligt finale heat i hver klasse. Og Rune Kaarsberg er netop blevet færdig med sit første, hvor han fik en 4. plads.

- Indtil videre er jeg rigtig tilfreds med resultaterne. Jeg har sådan set overhaltet seks i ét heat, så det er jeg fuldt ud tilfreds med, siger han. 

Og han er ikke den eneste, der er tilfreds. Hver år kommer Sjællandsmesterskaberne forbi Korsør Kart Klub, og det er noget, der glæder formanden Anitta Mathiesen.

- Tingene har bare kørt på skinner, folk er tilfredse. Selvfølgelig kunne vi godt have forventet, at vejrguderne var lidt mere med os, siger hun.

Ingen sejr uden familien 

Der var nemlig dramatik på den sjællandske gokartbane. Vejret skiftede mellem regn og tørt vejr, og derfor skulle bilen justeres hele tiden. Det gav ekstra arbejde i familien Kaarsberg, og især far Finn Kaarsberg, der også fungerer som sønnens mekaniker, fik travlt.

 - Jeg er ved at skille det ad, som eventuelt skal justeres hvis det bliver regnvejr til næste heat, siger han.

Netop familien er et vigtigt element, når man kører gokart. Med på sidelinjen står også Rune Kaarsbergs mor og storebror. De venter spændt, imens andet heat er gået i gang.

- Rune har klaret det rigtig flot. Han har kørt sig syv pladser frem, siger storebror Mads Kaarsberg.

Podiepladser

I andet heat får Rune Kaarsberg kæmpet sig frem til en 6. plads. Det betyder, sammen med placeringen i første heat, en god startplacering i finaleheatet. Dog tror han ikke selv, at han kan komme øverst på podiet.

- Jeg tror desværre ikke sejren er mulig, men måske kan jeg komme op i top fem, siger han. 

Det endte dog som Rune Kaarsberg og hans familie håbede på, med en samlet tredje plads.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App