¨

Kørestolslandshold sikrer sig billet til Tokyo: - Det er en kæmpe forløsning

I weekenden vandt landsholdet sølv ved EM i Kørestolsrugby, mens de samtidig sikrede sig en billet til de Paralympiske Lege i 2020. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Landsholdet i kørestolsrugby vandt i weekenden sølv ved EM. Det udløser direkte adgang til de Paralympiske Lege i 2020 til stor glæde for holdlederen.

I weekenden mødte landsholdet i kørestolsrugby modstanderne fra Storbritannien i finalen ved Europamesterskabet, der blev afholdt i DGI Huset i Vejle.

Her vandt danskerne sølv, da englænderne trak sejren hjem i EM-finalen med resultatet 55-45.

Men selvom det ikke blev til guld, går landsholdet ikke slukørede hjem.

Det er en kæmpe forløsning. For det er ikke kun sølv, det er også to billetter til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020. Så der var rigtig meget på spil

Brian Bendorff Geertsen, holdleder, landsholdet

For sølvmedaljen udløser nemlig en direkte kvalifikation til de Paralympiske Lege, der løber af stablen næste sommer i Tokyo. Og for holdleder Brian Bendorff Geertsen var dén billet det vigtigste.

- Det er en kæmpe forløsning. For det er ikke kun sølv, det er også billetter til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020. Så der var rigtig meget på spil, siger han og fortsætter:

- Flere af spillerne har før været med til at forsøge at kvalificere sig til De Paralympiske Lege. Så det er det, der har været det største på dagsordenen - udover selvfølgelig et EM, vi gerne ville vinde, siger Brian Bendorff Geertsen.

Artiklen fortsætter under videoen.

00:58

Vi var med til den sidste træning forud for EM, der foregik i Korsør.

Luk video

Første kvalifikation til PL

Som navnet antyder, er kørestolsrugby en sportsgren, der låner elementer fra rugby, men også basketball og håndbold.

Spillerne har alle på hver sin måde en nedsat funktion i ben, arme og hænder. Det er desuden et krav, at man skal have et handicap for at dyrke sporten.

Det danske landshold træner normalt i Musholm Konferencecenter i Korsør, hvor de har flere kørestolsvenlige faciliteter.

Det er første gang, danskerne kvalificerer sig til de Paralympiske Lege. Derfor var det enormt stort for dem at vinde semifinalen. Der sikrede de sig nemlig adgang til legene i Tokyo.

Man kan sige, at semifinalen spillede vi med spænding på læben. Og finalen spillede vi med et lille smil på læben, også selvom vi ikke vandt

Brian Bendorff Geertsen, holdleder, landsholdet

- Det mest sindssyge var, at vi vandt semifinalen, for der var kæmpe jubel og glædestårer. Det var ligesom om, vi havde vundet PL (de Paralympiske Lege, red.), for nu havde vi kvalificeret os, siger han og tilføjer:

- Man kan sige, at semifinalen spillede vi med spænding på læben. Og finalen spillede vi med et lille smil på læben, også selvom vi ikke vandt, siger han.

Vil have medaljer med hjem

Spillerne kan nu nyde fire ugers velfortjent sommerferie, inden den hårde træning for alvor går i gang. For holdlederen har ikke tænkt sig, at hans spillere skal gå tomhændede hjem fra Tokyo.

- Vi skal have en medalje med hjem. Det skal vi bare. Vi har haft nogle rookies (nybegyndere, red.) med på holdet, som har gjort det godt, og som er rigtig gode, fordi ellers var de ikke på landsholdet. Men de to gutter om et år – det tør jeg næsten ikke tænke på. De bliver bare så meget bedre på det år, siger han.

De Paralympiske Lege bliver afholdt i Tokyo. Det løber fra den 25. august til 6. september 2020.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App