Kontroversiel skulptur flyttes ikke

Skulpturen ”Uden navn”, der i de seneste dage har været til debat, bliver stående i Slagelse bymidte. Det har et flertal i Kulturudvalget besluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har været delte meninger om kunstværket ”Uden Navn”, som kan ses på Gammel Torv i Slagelse. Skulpturen består af en bunke grå sække, og den er udført af kunstneren Torben Kapper.

En af dem, der især har markeret sig i debatten, er Troels Christensen fra Liberal Alliance, som mener, at den ikke er videre køn. Han har derfor foreslået Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, at flytte den. Slagelse kommune har af den grund drøftet, at den for eksempel kunne stå på Korsør Havn, Slagelse bibliotek eller i en rundkørsels i Skælskør.

Men mandag afgjorde Kutlur -, Fritids- og Turismeudvalget så med et flertal fra Socialdemokraterne og Venstre, at skulpturen bliver, hvor den er. Der var nemlig fem ud af syv politikere i udvalget, der stemte for, at den blev. Og den beslutning, respekterer udvalgets formand, Troels Christensen (I).

- Jeg ville gerne have skulpturen til debat, og det fik jeg. Desværre var andre partier ikke lydhøre for at flytte skulpturen til for eksempel Korsør Havn. Men det respekterer jeg, så sådan er det, siger Troels Christensen (I).

Ifølge Troels Christensen har Kunstfonden nu tilbudt, at mødes og gøre politikerne fra Kultur-, Fritids- og turismeudvalget klogere på , hvad skulpturen ”Uden Navn” fra 2010 er for et kunstværk.