Kontorartikler fra bank får ny værdi i Gambia

Om kort tid skippes ca. 8 paller med kontorartikler og merchandise med logo fra Skælskør Bank, som er blevet ubrugeligt efter fusionen med Max Bank, til Gambia, hvor selv en kuglepen er et statussymbol for et barn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I forbindelse med fusionen med Max Bank er en betydelig mængde kontorartikler og såkaldt merchandise i Skælskør Bank blevet ubrugeligt. Men i stedet for at smide det hele ud, har tingene fået ny værdi på skoler og hospitaler i Gambia. Og den oplevede værdi er helt sikker ganske meget større end den faktiske værdi af varerne.

I denne uge var Pa-Omar Bojang, der er leder af de gambiske spejderorganisationer og selv driver en lille skole i sin landsby, på besøg i Skælskør. Her fik han officielt overrakt kontorartiklerne fra Skælskør Bank af Kirsten Hansen, der repræsenterer Sct. Georgs Gilderne i Skælskør og den private forening Gambias Venner. Og om kort tid sendes ca. 8 paller med kuverter, brevpapir og reklame- og gaveartikler – lige fra kuglepenne og penalhuse til t-shirts, caps og paraplyer fra bankens lager i Skælskør til Gambia.

Pa-Omar Bojang og Kirsten Hansen har kendt hinanden i ti år, og de har tidligere arbejdet sammen om at støtte udviklingsprojekter i Gambia. Disse omfatter bl.a. en lille skole for forældreløse og fattige børn, rent-vand projekter og hospitalsudstyr – heriblandt kuvøser til lokale hospitaler.

Ved overrækkelsen af varelageret fra den tidligere Skælskør Bank tog Bojang en håndfuld kuglepenne med i tasken med det samme, som han vil skynde sig hjem og forære børnene i sin egen skole.

”Kuglepenne er noget af det bedste, man kan give til børn i mit hjemland. Det er virkelig et statussymbol, der vil noget,” siger han.