Kontanthjælpsloft vil ramme 600 borgere i Slagelse

Det nye kontanthjælpsloft vil ramme omkring 600 borgere i Slagelse. Kommunens boligforeninger frygter, at loftet vil føre til flere udsættelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring 600 borgere i Slagelse vil blive ramt af det nye kontanthjælpsloft, der træder i kraft 1. oktober.

Det skriver Sjællandske.

Kontanthjælpsloftet sætter en øvre grænse for, hvor meget én person samlet kan modtage i særlig støtte, boligstøtte, kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse.

Ukendt beløb

Slagelse Kommune ved dog endnu ikke, hvor meget de enkelte borgere vil blive berørt, da kommunen ikke har modtaget et overblik fra Udbetaling Danmark, som står for at udbetale offentlige ydelser til borgerne.

quote Alene på Motalavej regner vi med, at det er cirka 80 familier, som bliver berørt

Ebbe Jens Ahlgren, BoligKorsør

Men tidligere tal fra beskæftigelsesministeriet viser, at en enlig mor med et barn fremover vil få omkring 30.900 kroner mindre til rådighed om året, hvilket svarer til omkring 2.475 kroner mindre om måneden.

 

Bekymring blandt boligselskaber

Det nye kontanthjælpsloft vækker bekymring blandt boligselskaberne i Slagelse Kommune.  De frygter, at kontanthjælpsloftet vil betyde, at et større antal borgere ikke vil være i stand til at betale deres husleje, og at det vil resultere i en stor stigning i antallet af udsættelser.

- Alene på Motalavej regner vi med, at det er cirka 80 familier, som bliver berørt. Vi er naturligvis meget bekymrede både på vegne af beboerne, men også for boligselskabets økonomi. Det er ikke fordi, vi ikke gerne vil hjælpe dem, men hvis vi ikke har flere ledige, billigere boliger, og de ikke kan betale huslejen, har vi ikke andre muligheder end at sætte dem ud, siger Ebbe Jens Ahlgren fra BoligKorsør til Sjællandske.