¨

Kommuner laver fejl

Foto: TV ØST

Kommunerne her i landsdelen taber en stor del af ankesagerne om sygedagpenge. Det viser en ny opgørelse. På jobcentret i Slagelse er der begået fejl i op mod en tredjedel af afgørelserne.

Annette Brøndkjær var mere end lettet, da hun i maj fik et positivt svar på sin ankesag om sygedagpenge.

- Der var en kæmpe byrde, der blev lettet fra mine mine skuldre. Jeg tudede helt vildt og tænkte, nu kan det kun gå én vej, og det er den rigtige vej, siger den 41-årige kvinde fra Slagelse, der er invalideret efter en otte år gammel håndboldskade, hvor hun blandt andet rev korsbåndet over og slog et stykke brusk af knæskallen.

Siden har hun ikke kunne passe et fuldtidsjob. Så for godt et år siden søgte hun om sygedagpenge. I første omgang fik hun dem, men efter halvanden måde stoppede kommunen udbetalingen. Siden måtte familien på fire leve af kun Annette Brøndkjærs mands indkomst.

- Det var hårdt. Det var rigtig hårdt. Man må sige nej til sine børn så mange gange, fortæller Annette Brøndkjær, der klagede over sagen.

Og hun er bestemt ikke den eneste, der er utilfreds med Slagelse Jobcenter. Sidste år klagede 139 personer over deres sygedagpengesager. I 29 procent af tilfældene afgjorde Beskæftigelsesankenævnet, at der var fejl i Slagelse Jobcenters sagsbehandling. I 15 procent af sagerne var jobcentrets afgørelser decideret forkerte.

- Generelt vil vi gerne forbedre de tal. Jeg synes ikke, de er alarmerende, men vi kan gøre det bedre. Og det skal vi, understreger jobcenterchef Torben Bahn Petersen.

Også andre kommuner i regionen har store problemer med deres behandling af sager om sygedagpenge. I Odsherred var der fejl i 35 procent af sagerne i 2011, i Ringsted var tallet 32 procent, og i både Kalundborg og Sorø afgjorde Beskæftigelsesankenævnet, at der var fejl i 24 procent af sagerne.

Annette Brøndkjærs sag blev afgjort i maj. Hun endte med at få de op mod 150.000 kroner, hun havde ret til i sygedagpenge.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App