Kommuner aktiverer ledige i eget hjem

Flere kommuner aktiverer nu kontanthjælpsmodtagere i eget hjem, men nu lukker Arbejdsmarkedsstyrelsen for tilskud, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse og Gribskov kommuner har fået en ny idé: De svageste kontanthjælpsmodtagere aktiveres i deres eget hjem. Ifølge jobcenterchef i Slagelse, Hans Rasmussen, er projektet målrettet borgere, der ikke kan aktiveres udenfor hjemmet.

- Hvis det drejer sig om en mand, der er meget usoigneret, kan en del af hans aktivering være, at han jævnligt skal i bad. Målet er at få styr og struktur på hverdagen, forklarer Hans Rasmussen overfor Nyhedsbrevet 3F.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har støttet projektet i Slagelse med 1,4 millioner kroner. Alligevel har styrelsen netop meddelt alle jobcentre, at hjemmeaktivering ikke kan regnes som "opkvalificering og vejledning". Det forudsætter nemlig, at der kan føres kontrol med, at den ledige møder og er aktiv i tilbuddet. Derfor kan der ikke ydes refusion for kontanthjælpen.

- Vores eksterne revision mener, vi er berettiget til refusion, og vi er i gang med at undersøge, om projektet kan sikres, siger Hans Rasmussen fra Jobcenter Slagelse.