Kommunen har svigtet søstrene fra Skælskør endnu engang

En ny TV 2 dokumentar viser, hvordan Slagelse Kommune endnu engang svigtede søstrene for Skælskør, efter de blev fjernet fra deres voldelige plejefar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune har endnu engang svigtet. 

I aften viser TV2 en ny dokumentar om de tre søstre fra den såkaldte Skælskør-sag.

De tre søstre blev udsat for seksuelt misbrug og vold af deres plejefar. Trods advarsler udlod Slagelse Kommune at gribe ind.

Men hvad skete der med de forældreløse søstre, da de endelig blev fjernet fra plejefaren i Skælskør? TV 2 Dokumentar har undersøgt, hvordan Slagelse Kommune behandlede de tre omsorgssvigtede piger i tiden efter.

quote Det kan jeg kun beklage og sige undskyld for overfor søstrene

Stén Knuth, borgmester i Slagelse Kommune

Dokumentaren viser blandt andet, at den ældste søster Nanna Hansen blev fjernet med magt fra det opholdssted, hvor både hun og hendes to yngre søstre boede. 

Rigtig mange ting er gået galt

Slagelse borgmester Stén Knuth har set udsendelsen og beklager.

- Når jeg ser en udsendelse som den her, så gør det et kæmpe indtryk på mig og det, der har foregået, har jo været dybt, dybt kritisabelt. Det kan jeg kun beklage og sige undskyld for overfor søstrene, siger Stén Knuth, borgmester i Slagelse Kommune, til TV 2 og fortsætter:

- Der er gået rigtig mange ting galt. Vi har ikke været dygtige nok i administrationen til at følge op på nogle af de ting, vi burde følge op på. 

Dokumentaren "Anbragt - efter helvedet" - bliver sendt i aften klokken 20 på TV2.