Kommune vil inspirere ældre til meningsfulde fællesskaber

Slagelse Kommune er vært for en inspirationsdag, hvor pensionister kan få inspiration til nye aktiviteter. Målet er at forebygge ensomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når et langt arbejdsliv er slut, skal hverdagen pludselig til at fyldes ud med noget andet. Og det er måske ikke alle i den pensionsmodne alder, der ved, hvor de skal lede efter nye aktiviteter.

Derfor inviterede Slagelse Kommune lørdag nye, nuværende og kommende pensionister til at komme forbi Gerlev Idrætshøjskole for at samle inspiration til deres nye hverdag.

quote Det giver absolut et skub. Et stort skub

Anne Dehn, pensionist

- Vi har så mange aktiviteter og fællesskaber rundt omkring i kommunen. For når arbejdslivet slutter, så starter et nyt kapitel, og det er vigtigt at holde sig i gang hele livet, siger Ali Yavuz (S), der er formand for forebyggelses- og seniorudvalget i Slagelse Kommune.

- Vi håber, at flere bliver opmærksomme på de ting, vi har i kommunen, og måske tilmelder sig, så de kan være sammen med andre i gode og sunde fællesskaber.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Forebygger ensomhed hos ældre

Det skal nemlig være med til at sikre, at de nye pensionister ikke træder direkte fra deres arbejdsliv og ud i ensomhed.

- Fællesskaber er med til at øge trivslen og den mentale sundhed. Det er med til at forebygge blandt andet ensomhed. Vi ved, at forskellige aktiviteter kan være med til at afhjælpe det, siger Ali Yavuz.

Deltagerne til dagens inspirations dag kunne møde forskellige organisationer, klubber, foreninger og aftenskoler og på den måde få ideer til at holde sig aktiv. Og det havde godt 170 seniorer valgt at gøre brug af.

- Jeg synes, det er ret spændende for os i den senere del af livet at se, hvad der sker herude. Der er så mange tilbud. Næsten for mange. Jeg får nok mere travlt den næste tid, end jeg har haft tidligere, siger Ole Mariager, der er pensionist og bor i Vemmelev.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

På Gerlev Idrætshøjskole har de et kursus, der hedder Aktivt Seniorliv. Det deltager Anne Dehn fra Gladsaxe blandt andet i netop nu, og derfor tog hun også med til dagens inspirationsarrangement.

- Jeg synes, jeg var ved at blive lidt sløv, og jeg havde lige brug for at få noget mere aktivitet ind i livet. Derfor meldte jeg mig til det her. Og det giver absolut et skub. Et stort skub, siger hun.

 
  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST