¨

Kommune vil bruge 27 millioner kroner på bro til studerende

Slagelse Byråd sagde her til aften ja til planerne om broen, der skal være klar i løbet af 2021 samtidig med, at professionshøjskolen Absalon åbner sit nye uddannelsescenter med plads til 2.000 studerende. Foto: Ivan Nielsen - TV2 ØST

Politikerne investerer millioner i at gøre campus-området ved stationen i Slagelse mere attraktivt for de mange studerende.

En ny gangbro tværs over jernbanen skal forbinde de kommende boligområder nord for stationen i Slagelse til det stadigt voksende campusområde langs Sdr. Stationsvej.

Slagelse Byråd sagde her til aften ja til planerne om broen, der skal være klar i løbet af 2021 samtidig med, at professionshøjskolen Absalon åbner sit nye uddannelsescenter med plads til 2.000 studerende. I alt er der blevet frigivet fem millioner til projekteringen.

- Det projekt er noget af det vigtigste for vores kommunes fremtid. De unge skal ikke bare komme til Slagelse for at tage deres uddannelse og så rejse væk igen. Vi satser jo på, at mange af dem vælger at blive, når de har fået deres eksamensbevis, sagde Knud Vincents (V).

Havde gerne set, at DSB betalte mere

Prisen for broen bliver i omegnen af 27 millioner kroner, men kommunen regner med at DSB betaler otte til 10 millioner kroner af regningen. Det er for lidt, mente flere af politikerne.

Det kan godt være, at vi skal mere til lommerne, end vi havde regnet med. Men alternativet tør jeg ikke tænke på

Troels Brandt (R), Slagelse Byråd.

- Vi havde gerne set, at DSB betalte en større andel af udgiften. Vi har forsøgt at presse, men der er ikke udsigt til, at vi kommer længere med DSB, sagde Lis Tribler (S).

Det ærgrede også Troels Brandt (R), at DSB ikke var villige til at betale en større andel af broen over jernbanen.

- Det kan godt være, at vi skal mere til lommerne, end vi havde regnet med. Men alternativet tør jeg ikke tænke på, det ville være at skuffe SDU og Absalon. Og det har vi ikke råd til af hensyn til byens udvikling, sagde han.

Netop det forhold, at kommunen skal betale størstedelen af regningen for gangbroen, fik Dansk Folkeparti til at undlade at stemme at bevilge pengene til projekteringen.

Idrætshal skrottes

Kommunen har i alt afsat 50 millioner kroner til den videre udvikling af det store campus-område. Men der er langt fra penge nok til at betale for alle anlægs-ønskerne, der løber op i 106 millioner kroner. Derfor bliver planen om en idrætshal i området skrottet, og en bro over Kalundborgvej bliver udskudt.

Det er noget af det mest centrale for Slagelse Kommune, for Slagelse by, at vi får skabt en sammenhæng mellem de aktiviteter, der er ved stationsområdet, og så bymidten

Jørgen Grüner (SF), Slagelse Byråd.

Et led i planerne om at gøre området mere interessant for de studerende er, at hele strækningen langs SDU skal gøres grønnere, og at pladsen foran stationen skal være mere attraktiv.

- Det er noget af det mest centrale for Slagelse Kommune, for Slagelse by, at vi får skabt en sammenhæng mellem de aktiviteter, der er ved stationsområdet, og så bymidten. Det er utroligt vigtigt, at de studerende kommer til at opleve Slagelse, som en attraktiv by, sagde Jørgen Grüner (SF).

Men området kommer til at mangle parkeringspladser. Det pegede flere politikere på. Der er blot planlagt 125 parkeringspladser i forbindelse med det store Absalon-byggeri. Og det er for lidt, mener de.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) oplyste, at kommunen har indledt samtaler med professionshøjskolen om flere p-pladser.

- Vi er i gang med forhandlinger, og vi skal mødes igen om kort tid for at drøfte muligheden for at etablere mere parkering. Og Absalon har meldt ud, at de er forpligtiget til i at deltage i finansieringen, sagde borgmesteren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App