Kommune bakker op om store spejderdrømme

I Slagelse kæmper både blå spejdere og byrådspolitikere for at få kæmpe spejder-begivenhed til byen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det kunne være helt fantastisk fedt. Jeg håber virkelig, at det sker.

Der er masser af håb i Liv Frankel Goul og de andre blå spejdere fra Det Danske Spejderkorps i Slagelse. Kommunen er nemlig i spil til at blive tildelt værtskab for næste afholdelse af ’Spejdernes lejr’.

quote Hele kommunen vil blive involveret på den en eller anden måde

Lasse Staurby Andersen, tropleder i 2. Hellig Anders Spejderne i Slagelse

Liv Frankel Goul, der går til spejder og er ungdomsrepræsentant i Børn og Unges Samrådsudvalg i Slagelse Kommune, er ikke i tvivl om, at det ville gøre underværker, hvis en spejderlejr af den kaliber kom til byen.

Et kæmpe boost

Og det forstår man godt. ’Spejdernes Lejr’ er nemlig den største spejder-event i Danmark. Den afholdes kun hvert femte år og tiltrækker i omegnen af 37.000 deltagere.

- Det er jo en kæmpestor lejr, som ville sætte fokus på spejderarbejdet, men også Slagelse som by, siger Liv Frankel Goul til TV ØST.

Også tropleder i 2. Hellig Anders Spejderne i Slagelse, Lasse Staurby Andersen, håber på at få det store event til kommunen.

- Der er ingen tvivl om, at det vil give et kæmpe boost, og hele kommunen vil blive involveret på den en eller anden måde, siger han.

Dyr fornøjelse

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Slagelse Kommune, Jørgen Andersen (S) ser en idé i at få den store spejderlejr til byen.

- Det ville været rigtig, rigtig godt, og det tror jeg, at alle 31 byrådsmedlemmer er på linje med hinanden omkring. Det kunne være herligt at få lavet sådan et stort event i Slagelse Kommune og vise, at det er noget, som vi sagtens kan klare.

Dog er værtskabet kun på tegneblokken. En begivenhed af denne størrelse kræver nemlig en hel masse arbejde. Foreløbige beregninger viser, at arrangementets udgifter vil løbe op i 42 millioner kroner, som blandt andet vil gå til transport og forsyning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jørgen Andersen fortæller, at der er opbakning i byrådet, men at det kan blive vanskeligt at få stablet et så stort arrangement på benene, især med tanke på de økonomiske udfordringer, det vil medføre kommunen.
Jørgen Andersen fortæller, at der er opbakning i byrådet, men at det kan blive vanskeligt at få stablet et så stort arrangement på benene, især med tanke på de økonomiske udfordringer, det vil medføre kommunen. Foto: TV2 ØST

Slagelse Kommune vil formentlig investere 30 millioner kroner i projektet. Dog vil omtale af eventet ifølge beregningerne tilføre kommunen mellem 4 og 6,5 millioner kroner.

Selvom Jørgen Andersen er positivt stemt over for idéen, så er økonomien bag noget af det, der taler imod at få begivenheden til kommunen.

- I forhold kommunens anspændte økonomi, så er det jo et ret stort beløb, som vi skal trække ud af kassen eller finde andre steder, så det kan godt blive vanskeligt, udtaler Jørgen Andersen til TV ØST.

Den 6. november skal politikerne i kultur- og fritidsudvalget, om der skal arbejdes videre med idéen.


Nyhedsoverblik