Kommune advarer mod falsk hjemmehjælper

Slagelse Kommune opfordrer onsdag borgerne til at være særligt opmærksomme på en kvinde, der i kittel og med id-kort udgiver sig for at være fra hjemmeplejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En falsk hjemmehjælper får nu Slagelse Kommune til at advarer borgerne mod personen og opfordrer samtidig til, at de er ekstra opmærksomme på, hvem de lukker indenfor.

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at den opfordrer sine borgere på Facebook til fælles opmærksomhed om en kvinde i Skælskør, som angiveligt udgiver sig for at være fra den kommunale hjemmepleje, og som skulle være iført kittel og ID-kort.

Vedkommende skulle efter sigende tilbyde ekstra servicering og dernæst kræve ekstra betaling.

Vil ikke acceptere det

Slagelse Kommune har modtaget en henvendelse om personen, og det er årsagen til den lidt utraditionelle udmelding.

- Vi kan og vil ikke acceptere, hvis en person udgiver sig for at være fra vores kommunale hjemmepleje. Det skader forholdet til vores dygtige medarbejdere og skaber utryghed blandt vores medborgere, og derfor ønsker vi naturligvis denne opførsel til ophør, fortæller centerchef for sundhed og omsorg Marianne Kristensen.

Kontakt kommune eller politi

Borgerne opfordres derfor til at være opmærksomme, hvis hjælpen pludselig kommer på andre tidspunkter end aftalt, ligesom en kommunal medarbejder i hjemmeplejen IKKE opkræver betaling for sine ydelser under besøget i hjemmet.

Medarbejderen må heller ikke modtage pengegaver fra en borger, der modtager hjælp fra hjemmeplejen.

Er man i tvivl, er man altid velkommen til at henvende sig til hjemmeplejen: 58 57 53 51 eller mail: heban@slagelse.dk

Har man oplysninger eller mener man at have været i kontakt med vedkommende i Skælskør, kan politiet kontaktes på telefon 114.