¨

Kommentar: FCV uden offensivt bid

Foto: TV ØST

Ingen kan klandre FCV for den defensive indsats efter dagens topkamp mod Fredericia. Offensivt afslørede holdet store problemer.

Læg mærke til disse navne: Casper Henningsen, Lars Pleidrup, Henrik Madsen, Philip Rasmussen, Danni König, Nicolas Sandberg.

Det er ikke mange hold i 1. division, hvis offensiv indeholder så meget kreativt potentiale som FCV.

Derfor er det en tanke værd, at spillerne som hold kan præstere så ideforladt, som de gjorde til dagens topkamp hjemme mod Fredericia.

Javist, træner Ove Pedersen gjorde inden rede for dagens udfordring.

- Fredericia et stærkt organiseret. De er svære at lirke op, varslede han.

Og det fik han i den grad ret i. Offensivt foregik intet per automatik. Fik FCVs spillere bolden på den sidste tredjedel af banen, så skulle der først standes op, tænkes og overvejes, inden bolden blev videredistribueret. Og så var Fredericias organisation forlængst på plads.

Det virkede af og til som om FC Vestsjælland simpelthen ikke anede, hvor de skulle spille bolden hen på den sidste tredjedel af banen. En del af forklaringen gav en af FCVs spillere efter kampen:

- Vi har fokus på at stå stærkt defensivt og sørge for, at modstanderen ikke kommer til chancer, lød det fra Henrik Madsen.

Og der var ikke ikke en finger at sætte på offensiv-spillernes defensive indsats. Det var glimrende. Men den anden vej kan man simpelthen få den mistanke, at spillernes offensive selvtillid i dag ligger i at tilkæmpe sig et langt indkast eller hjørnespark og derigennem få scoret målene.

Derfor var det meget sigende, at FCVs største chance var efter en en-mands-aktion. Kristian Uth forsøgte at tage sagen i egen hånd i det 73. minut, hvor han med et par fikse træk kom alene med målmanden. Men afslutningen var for svag.

Det hele endte derfor helt fortjent uafgjort 0-0.

02:25 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App