Kødsvindel i Slagelse

Vakka Kød i Slagelse fik sidste fredag besøg af politiet og fødevarekontrollen. Fødevarekontrollen mistænker virksomheden for systematisk at svindle med kød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved en kontrol den 12. august opdagede Fødevarekontrollen, at virksomheden Vakka Kød havde ommærket 976 kilo hollandsk oksekød og solgt det som dansk eller tysk. Det skriver BT i dag.

- Det er korrekt, at vi har været på razzia på virksomheden. Nu skal vi efterforske sagen, siger vicepolitiinspektør Jan Schmidt fra Sydsjællands og Lolland Falster Politi til BT.

BT blev i juni kontaktet af en tidligere ansat fra Vakke Kød, der fortalte om systematisk ompakning af udenlandsk kød på virksomheden. BT satte den tidligere medarbejder i forbindelse med fødevarekontrollens rejsehold. Fødevarekontrollen opdagede så på sit besøg i august, at 976 kilo hollandsk kød var pakke om på virksomheden og senere solgt som dansk.

Siden politianmeldte rejseholdet Vakka Kød og foretog sammen med politiet endnu en razzia, hvor virksomhedens regnskabsmateriale er blevet beslaglagt.