Knivrøverier plager unge McDonalds-medarbejdere

For anden gang på en uge var medarbejderne på McDonalds i Slagelse udsat for knivrøveri i aftes. Det er fjerde røveri på godt et halvt år, og røverierne præger de unge medarbejdere

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En krisepsykolog var søndag kaldt ud til McDonalds i Slagelse efter to knivrøverier på under en uge. Overfaldene har sat sine spor hos de unge medarbejdere, hvor flere af dem ser røveren for sig igen og igen.

- Det er så invaliderende for dem, det er svært for os, der ikke har prøvet det. Det er jo et voldsomt personligt overgreb, og de er så påvirkede af det, siger Leif Skovby Andersen, ejer af McDonalds i Slagelse.

Den ansatte, det især gik ud over i aftes, er sendt på ferie, og medarbejderen fra tirsdagens røveri er sygemeldt. Flere er nervøse for næste  gang, de har aftenvagt, da røverierne er sket mellem klokken 23 og 24 om aftenen.

- Det var virkeligt virkelig uvirkeligt, jeg kunne slet ikke få det til at hænge sammen. Der er nogen, der ikke kunne komme på arbejde dagen efter, og der er også nogen, som ikke har villet stå ved kassen mellem klokken 23 og 24, det turde de ikke, forklarer 16-årige Jonas Mathiesen, som selv stod ved kassen under røveriet i tirsdags.

- Jeg har det fint nok, siger han, som alligevel var med til en fælles psykologsamtale søndag eftermiddag. Og ifølge krisepsykolog Michael Bruun er det ekstra hårdt at komme over, når røverier sker så tæt på hinanden.

- Hvis det var sket en gang, så kunne man sige til sig selv, det sker ikke så tit, men nu tænker de, hvornår sker det næste gang. Det er klart, at de er mere bange og forskrækkede, siger han.

i dag fik de så redskaber til at komme videre og tackle et røveri en anden gang. For McDonalds i Slagelse har nu haft fire røverier det seneste halve års tid, og ejeren er selv bange for, at det ikke er slut endnu.

- Det er blevet svært i bankerne, det er blevet svært på tankstationerne, det er også svært hos os, vi har virkelig ikke tilgængelige penge at komme efter, men indtil røverne finder ud af det, så er det ikke sjovt at være medarbejder, siger Leif Skovby Andersen.

Gerningsmanden slap begge gange væk med under 1000 kroner, og politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner i sagen.