¨

KLUMME - FCV: Det uforløste skal forløses

Foto: TV ØST

Sportsredaktør Rasmus Birkerod skriver klumme om regionens fem bedste fodboldhold i forbindelse med sæsonpremieren i de kommende dage. Se idealopstilling, transfers og TV2 ØSTs bud på en slutplacering.

Det er ikke længere end tre måneder siden, at FC Vestsjælland var klubben over alle i vores region, der serverede et sandt festfyrværkeri af gode historier til pressen.

Så var der en kamplysten træner i spillertunnellen. Så blev en spiller fyret som anfører for at sparke ud efter en modstander. Næste modstander undrede sig over spytklatter fra den nye anfører.  Så benægtede cheftræneren, at det overhovedet var spytklatter. Så bad et talent om at komme væk i en fart - og han gav gerne afkald på det år, han havde tilbage af sin kontrakt. Så var der uro i spillertruppen. Ikke mange brød sig om cheftræneren. De fleste forvirrede over spillestilen.

Bægeret flød over. Spillere fortalte os på TV2 ØST, om livet bag kulisserne. Det lignede en klub, der sejlede.

Sikke et rabalder. Sikken underholdning.

Sceneskift

4. juli sluttede forestillingen. Ove Pedersen afløste Michael Schjønberg. Fra sidelinjen ser det kort sammenfattet således ud: Fokus og koncentration har afløst resignation og rådvildhed.

I det hele taget sidder man med en fornemmelse af en trup med et stort, uforløst potentiale. For det er umuligt at få det optimale ud af en flok fodboldspillere med så meget spektakel som i foråret. Med så mange spillere, der spillede alle mulige forskellige positioner. Det førte til ustabilite præstationer på banen, hvilket var holdets store svaghed.

Nu ved spillerne hvad der forventes af dem. De ved hvilken position træneren først og fremmest tiltænker dem. De ved, hvilke spillesituationer, der kræver hvilke løbemønstre. Og ikke mindst ved de hvorfor.

En spiller som Kristoffer Wichmann nåede i foråret at spille en håndfuld forskellige positioner. Nu ved han, at han skal spille højre back. Slut. Færdig. Klar besked.

Man kan være uenig i den disposition, men klart definerede roller giver rum til fokus og koncentration. Og det er i allerhøjeste grad det, som FC Vestsjælland har savnet.

Nye nøglespillere

Og tag så lige et kig på den spillertrup. Det ligner en trup, der i det kommende efterår også vil kunne servere gode historier for de sportslige præstationer.

Lasse Nielsen, nyankommet fra Næstved, giver masser af dynamik, kommunikation og kraftfuldt hovedspil til forsvaret. Henrik Madsen, også ny fra Næstved, ligner en mand, der har fået det nødvendige skub i karrieren. Han bliver i den grad nøglespiller for FCVs offensiv. Men et vigtigt pejlemærke for klubbens muligheder i toppen her i efteråret bliver, hvor godt de to centrale midtbanespillere, Philip Rasmussen og Henrik Madsen, bliver afstemt i det defensive arbejde.

Samtidig viste FC Vestsjælland i sæson 2009/10, at kanterne Kristian Uth og Anders Torpegaard rummer et potentiale til at blive noget nær 1. divisions bedste kantspillere. Det så vi ikke i sidste sæson. Igen: Et uforløst potentiale skal forløses.

Den nyindkøbte goalgetter Danni König blev skadet i tirsdagens pokalkamp mod Rishøj. 17 mål for Brønshøj i sidste sæson og en særdeles lovende start for FC Vestsjælland her i sommerpausen gav store løfter. Det er surt show, og han kommer sandsynligvis ikke til at spille mange af de 16 kampe i efteråret.

Men FC Vestsjælland råder altså i forvejen over angribere som Rasmus Festersen, Lasse Vibe, Ulrik Balling og nordkoreaneren Ri Myong Jun.

Med en kreatør som Henrik Madsen bag dem. Det går lige.

Transfers:
Goddag: Henrik Madsen (Næstved), Lasse Nielsen (Næstved), Danni König (Brønshøj), Nick Andersen (Hjørring), Nikolaj Hansen (Ringsted), Mads Hansen (Sønderjyske), Jong Ilju (Nordkorea - har fået arbejdstilladelse), Ri Myong Jun (Nordkorea - har fået arbejdstilladelse).

Farvel: Mark Leth Pedersen (Landskrona), Anders Laursen (kontraktudløb), Andreas Marcher (kontraktudløb), Andreas Schultz (kontraktudløb), Kristian Gaarde (Næsby), Jesper Dahl (Næstved)

Idealopstilling (4-4-2):

Thomas Mikkelsen

Kristoffer Wichmann   Sladen Peric     Lasse Nielsen     Lars Pleidrup

Anders Torpegaard      Henrik Madsen     Philip Rasmussen    Kristian Uth

Rasmus Festersen         Lasse Vibe

Vigtigste reserver:
Ulrik Balling (angriber), Mads Knudstrup (back), Mads Petersen (målmand), Cagri Erdem (offensiv midtbane), Ri Myong Jun (offensiv midtbane), Jong Ilju (forsvar), Mads Hansen (højre back), Nikolaj Hansen (angriber)

Langtidsskadede spillere:

Danni König (angriber), Nick Andersen (forsvarer)

 

Trænerens målsætning: Top 4

Birkerod tipper: Top 5

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App