"Klodshansløsningen" skal i dag konstitueres i Slagelse Byråd

Socialdemokratiet og Liberal Alliance skal deles om barnet i Slagelse Kommune. Den løsning skal i dag konstitueres på et møde klokken 15.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En klodshansløsning. 

Sådan lyder det fra Slagelseborgeren Esben Jensen om den noget anderledes løsning, der er fundet i Slagelse Kommune. Her deler Socialdemokratiet og Liberal Alliance nemlig borgmesterposten de kommende fire år. 

Og dén løsning skal konstitueres på et møde i byrådet klokken 15 i dag. 

LA i rød blok

Der skulle gå ni dage, før der kunne komme en aftale i Slagelse. Socialdemokraterne, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten har fået samlet et snævert flertal på 16 mandater.

Og nogle kan måske mene, at det virker mærkværdigt, at Liberal Alliance danner flertal med udelukkende røde partier. 

Du kom ind, nærmest fordi du var i valgforbund med Nye Borgerlige. Synes du, vælgerne har peget på dig som borgmester? 

- Der er jo en speciel logik omkring det at konstituere sig. Og sådan som kortene blev lagt og sådan som positionerne blev placeret, efter de radikale løb på valgnatten, så er der ikke så meget at gøre, andet end at man må prøve at spille sine politiske kort så godt, som man nu kan. Det er en del af det politiske spil, siger Villum Christensen (LA).

Et ord er et ord

Skandale, cirkus, utroværdigt. 

quote Det har været et langt forløb, hvor vi faktisk har prøvet at få politik på plads på et bredt grundlag

John Dyrby (S), ny borgmester i Slagelse

Det er nogle af de ord, som borgerne bruger om situationen i Slagelse Kommune, efter der nu er blevet aftalt en deleordning om borgmesterposten. 

- Det har været et langt forløb, hvor vi faktisk har prøvet at få politik på plads på et bredt grundlag. Det har ikke lykkedes. Vi har forsøgt siden valgnatten, hvor vi faktisk havde en aftale. Det er der så en, der er sprunget fra, men vi andre har fortsat aftalen. Et ord er et ord, siger John Dyrby (S).

- Vi har prøvet at lægge op til en fortsat drøftelse af, om vi kan få et bredt samarbejde. Og alle har skrevet under i dag.