Klimavenlig mad på efterskole

Eleverne på Flakkebjerg Efterskole ved Slagelse laver i denne uge klimavenlig mad.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Køkkenholdet har fuldstændig styr på, hvordan man laver mad, der ikke belaster klimaet. Valder Fredsens fra 9. klasse er i gang med at lave en marrokansk gryderet.

- Normalt skal der være kød i den her ret, men vi har været fantasifulde og erstattet det ud med kikærter. Det smager stadig godt, og man får de næringsstoffer, man skal have, men vi belaster ikke miljøet på samme måde, siger han.

Madvarer spiller en stor rolle, når det kommer til udledning af CO2. Madvarer er nemlig med til at øge den globale opvarmning, fordi der bliver udledt forskellige drivhusgasser under produktionen af dem. Kød for eksempel en af de allerstørste belastninger for klimaet. 

Foreløbig har eleverne sparet 2076 kg CO2 i denne uge. Til sammenligning belaster vores madvarer i Danmark hvert år klimaet med over 15 millioner kg CO2. 

- Det kan godt være, at vi ikke redder klimaet, men jeg synes, at det er vigtigt, at gøre hvad man kan. Hvis alle bare gjorde noget, ville vi sagtens kunne løse klimaproblemer, siger Valder Fredsens.

Det er eleverne selv, der har taget initiativ til at lave klimavenlig mad. Det er gået over al forventning, og skolen overvejer at gentage successen til næste år.


Nyhedsoverblik